joi, iunie 1, 2023

O nouă cercetare a scos la iveală că mulți tineri ar risca să se aleagă cu o boală venerică făcând sex cu cineva cu BTS.

Unul din cinci tineri susțin că ar întreține relații sexuale cu o persoană care are o boală venerică.

Aproximativ 19% dintre persoanele de 18-30 de ani au spus nu s-ar feri să facă sex chiar dacă ar ști că partenerul lor are o boală cu transmitere sexuală, iar 39% au declarat că au făcut deja sex neprotejat cu un partener cu BTS.

Te-ar mai interesa: Atenţie la bacteria ucigaşă care nu poate fi distr...

Alți 26% au declarat că ar face dragoste cu o persoană cu boli venerice pentru că sunt convinși că dacă se protejează, boala nu se poate transmite.

Medicul Sarah Bailey atrage însă atenția: ”Prezervativul nu oferă protecție 100% și dacă îți place foarte mult o persoană despre care știi că are o boală venerică ar trebui să aștepți să se trateze înainte să faci sex cu ea”.

În anumite situaţii, nici măcar prezervativul, cunoscut drept cea mai sigură metodă contraceptivă, nu vă poate proteja de bolile cu transmitere sexuală, pentru că anumite infecţii se iau şi prin contact cutanat cu zona genitală. Este vorba despre herpes genital şi infecţia cu virusul Papilloma-Uman. Dacă în cazul sarcinii şi infecţiei cu HIV, prezervativul oferă 100% protecţie, în cazul herpesului şi infecţiei cu HPV- 20%.

Te-ar mai interesa: Ce este un sept deviat și când este necesară o int...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private