Sari la conținut

Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indigestie

Sursă: arhiva doctorulzilei.ro

Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indigestie! Cum poți trata indigestia în 5 moduri simple. Indigestia, denumita in termeni medicali dispepsie,  descrie durerea și disconfortul resimțite în partea de sus a abdomenului.

În majoritatea cazurilor, apare imediat dupa o masa copioasa, iar ea mai poate fi un simptom care indice existenta unei afectiuni digestive.

Așadar, ce putem face după o masă copioasă pentru a scăpa de simptomele neplăcute? Există cinci moduri simple.

Ai mâncat prea mult? Trucuri care te scapă de indigesti

  1. Decoct din plante medicinale. Menta poate ameliora arsurile la stomac prin relaxarea mușchilor intestinali și prin creșterea secreției de sucuri digestive. Feniculul este, de asemenea, considerat ideal pentru stomac, datorită efectului său emolient și relaxant. În fine, o alegere bună, dacă aveți adesea probleme cu stomacul, este considerată caprifoiul.
  2. Nu săriți peste restul meselor : Evitați însă alimentele grase și preferați alimentele bogate în carbohidrați buni și fibre. Mesele mici și frecvente, la fiecare 3-4 ore, vă vor calma stomacul.
  3. Probioticele. Cercetările au arătat că consumul sistematic de probiotice ajută la reducerea balonărilor intestinale nedorite și la combaterea constipației, deoarece acestea ajută la trecerea alimentelor prin intestin și protejează flora intestinală.
  4. Chiar și într-o cantitate mică, masticul poate vindeca ulcerul peptic cauzat de virusul Helicobacter pylori, datorită acțiunii sale antimicrobiene. Mestecatul masticului determină secreția de salivă și sucuri gastrice, facilitând procesul de digestie.
  5. Consumul acestor sucuri duce la diluarea sucurilor gastrice în stomac, întârziind astfel digestia. De asemenea, contribuie la crearea unui mediu alcalin în stomac, îngreunând procesul.

Indigestia- factori majori de risc

Alte cauze care conduc la instalarea indigestiei pot fi mancatul rapid si excesiv, consumul alimentelor grase, prajite si picante, fumatul, cafeaua, ciocolata si bauturile carbogazoase.

Persoanele stresate, anxioase si depresive se pot confrunta deseori cu indigestie.
Pe de alta parte, punctam ca indigestia poate fi cauzata si de existenta unor afectiuni digestive, categorie in care intra gastrita, ulcerul, pancreatita, constipatia, calculii biliari, ischemia intestinala sau cancerul la stomac.
Se recomandă un upliment alimentar benefic in caz de disconfort abdominal, greata si balonare dupa masa.

Administrat dupa sau in timpul mesei, acesta suplimenteaza productia de bila a ficatului si ajuta la imbunatatirea digestiei.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: