Categories: Ştiri sănătate

Alarmant: O nouă bacterie periculoasă, descoperită în Wuhan

O nouă bacterie periculoasă a fost găsită în Wuhan. Autoritățile trag un semnal de alarmă. Autoritățile din China au declarat că în Wuhan a fost descoperită o nouă bacterie periculoasă. Anunțul a fost făcut public pentru a înștiința populația.

De curând, autoritățile din China au intrat în alertă, asta deoarece în orașul Wuhan a fost detectată o bacterie care a provocat holera la un student și care de asemenea a fost găsită separat în mostre prelevate de la țestoase cu carapace moale.

Bacteria misterioasă a ajuns în atenția tuturor. Mulți specialiști au ajuns să facă legătura cu Covid-19, explicând că trebuie să se afle cât mai repede cum se comportă această bacterie, asta până când nu o să fie prea târziu.

Piețele din Asia, o amenințare la adresa sănătății publice

Până la această oră, nu a fost confirmat vreun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale. Piața în care se vindeau a fost închisă pentru trei zile. Se va face dezinfecție totală.
Conform cercetărilor făcute, autoritățile au precizat că nu există legături între tulpina de vibrio cholerae O139, responsabilă pentru infecția persoanei și probele contaminate, însă oficialii urmăresc cu mare atenție produsele nespecificate din același lot de broaște țestoase cu carapace moale.

„Învățați lecția de la COVID și grăbiți-vă în depistarea sursei pentru a asigura dovezile.(…) Detectarea Vibrio cholerae O139 ne reamintește din nou că piețele umede, deși sunt importante din punct de vedere cultural și economic în Asia, au fost asociate cu diverse riscuri pentru sănătatea publică”, a declarat Andrew Greenhill, profesor de microbiologie la Federation University Australia.

 

Recent Posts

Horoscop 30 aprilie – 9 iunie. Marte în Berbec ne dă curajul să obținem tot ce ne dorim

Horoscop 30 aprilie - 9 iunie. Pe 30 aprilie 2024, Marte pășește în Berbec. Această…

1 minut ago

Petiție Declic pentru demiterea lui Rafila, după ce investigațiile Hotnews au expus cum primește fonduri de la companii farmaceutice

Petiție Declic pentru demiterea lui Rafila, după ce o investigație realizată de HotNews a scos…

31 de minute ago

Cine sunt pensionarii care primesc azi pensia și pe ce date vor ajunge și celelalte

Pensionarii care primesc azi pensia. Pensiile pentru luna mai vor începe să fie distribuite începând…

o oră ago

Predicția cumplită din Biblie cu privire la sfârșitul lumii: „Va trimite nisipul să distrugă totul”

Cerul de la sud de Atena, Grecia, a devenit portocaliu din cauza unei furtuni de…

13 ore ago

Viața unei zodii se schimbă până în luna Mai. Claudia Pătrășcanu: Sunt privilegiații sorții până în ultima zi din luna aprilie!

Camelia Pătrășcanu anunță că un semn poate să-și schimbe întreaga viață până la începutul lunii…

13 ore ago

Bill Gates a dezvăluit cele două alimente nelipsite din dieta sa: Nimeni nu se aștepta la asta

Fiind unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, se…

14 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian