vineri, septembrie 17, 2021

 

Sunt deja ştiute efectele negative ale abuzului de alcool, însă, conform unui studiu recent chiar şi în cantităţi mici, alcoolul poate provoca probleme grave de sănătate.

Mai puţin de două pahare

pe zi pot creşte semnificativ riscul dezvoltării cancerului de sân, este avertizarea specialiştilor care au descoperit că un comsum moderat de alcool a fost asociat dezvoltării cancerului.

În consecinţă, alcoolul este una din cauzele principale ale cancerului, chiar dacă puţine persoane realizează că şi o cantitate mică le poate pune sănătatea şi chiar viaţa în pericol.

Cercetătorii americani au descoperit că 3,5% dintre decesele prin cancer fost puse pe seama băuturii.

Deşi, legătura dintre consumul de alcool şi dezvoltarea cancerului de sân este adesea trecută cu vederea, conform

oamenilor de ştiinţă alcoolul se face vinovat de 15% dintre decesele cauzate de cancerul la sân.

Cercetarea publicată în American Journal of Public Health a scos în evidenţă faptul că alcoolul este una dintre cele mai cancerigene substanţe şi cauzează cele mai multe cazuri de cancer bucal, cancer în gât şi cancer la ficat.

Conform calculelor profesorului Marl Bells, directorul Centrului de Sănătate Publică din Liverpool, alcoolul se face vinovat de moartea prin cancer a 9.000 de persoane, dintre care 1.500 prin cancer de sân.

,,Nu există o limită sigură în ceea ce priveşte

consumul de alcool şi toată lumea ar trebui să cunoască riscurile, de aceea anunţurile cu consumul responsabil ar trebui înlocuite cu  cele care se referă la riscuri şi în special, riscul de cancer” explică profesorul Bells.

 

Ultimele stiri