Sari la conținut

Alergiile sezoniere: sfaturi de la experți pentru a reduce simptomele

sezonul alergiilor
Sursa foto: arhiva Doctoul Zilei
Cum pot fi gestionate simptomele alergiilor sezoniere

Cum pot fi reduse simptomele alergiilor. Deși, în sfârșit, putem simți cu adevărat venirea primăverii, cu temperaturi mai blânde, ciripit de păsărele și înflorirea copacilor, e posibil ca această reînnoire a naturii să nu fie cea mai plăcută perioadă pentru persoanele cu alergii sezoniere.

Cu toate acestea, diagnosticarea precoce și luarea măsurilor de precauție adecvate pot ajuta oamenii să gestioneze eficient perioada de polen grea din februarie până la începutul verii.

Alergiile sezoniere, cunoscute sub numele de febra fânului sau rinită alergică, afectează milioane de adulți, la nivel mondial. Potrivit Dr. Reenal Patel, alergolog și imunolog, aproximativ 25% dintre adulți au alergii sezoniere.

Alergiile sezoniere: cele mai frecvente simptome

De asemenea, este foarte frecvent ca persoanele care nu au alergii în copilărie să dezvolte altele noi la vârsta adultă.

„Alergiile de primăvară pot declanșa o varietate de simptome la pacienți. Noi, ca alergologi, le-am văzut pe toate. Alergiile pot afecta ochii, urechile, nasul, gâtul și plămânii. De asemenea, putem vedea că alergiile afectează starea mentală, prin stări de oboseala sau cefalee, dar și pielea și tractul gastro-intestinal”, a declarat Dr. Patel, pentru Medical Daily.

Cele mai frecvente semne de alergie sezonieră includ:

  • curgerea nazală,
  • congestie nazală,
  • tuse,
  • mâncărimi ale nasului sau gâtului,
  • lăcrimarea și mâncărimea ochilor,
  • strănutul,
  • picurarea post-nazală,
  • ochi umflați,
  • oboseală din cauza somnului perturbat.

Alergiile pot duce, de asemenea, la astm și dificultăți de respirație.

Dacă o persoană are oricare dintre simptomele menționate în anumite perioade ale anului, cel mai bine este să fie testată pentru alergii sezoniere. Diagnosticul de alergie se bazează adesea pe istoric, un test de înțepare a pielii și/sau analize de sânge, a spus dr. Patel.

Cum pot fi gestionate simptomele alergiei

Identificarea alergenilor este primul pas către gestionarea eficientă a simptomelor. În afară de a solicita asistență medicală promptă, persoanele cu alergii trebuie să fie precaute pentru a evita factorii declanșatori.

„Recomand să faceți duș înainte de culcare. Limitați-vă timpul afară în timpul zilelor cu polen ridicat. Dacă trebuie să ieși, purtați o pălărie și ochelari de soare. Țineți geamurile închise în casă și mașină. Luați în considerare utilizarea unui purificator de aer în dormitor”, a recomandat dr. Patel.

Atunci când factorii declanșatori nu pot fi limitati, medicii ar putea recomanda un plan de tratament personalizat pentru individ.

„Îl putem trata cu multe medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi antihistaminice orale, picături pentru ochi și spray-uri nazale”, a remarcat dr. Patel.

„Dacă acest lucru nu ajută, putem oferi antihistaminice pe bază de prescripție medicală, picături pentru ochi și spray-uri nazale. De asemenea, putem trata simptomele individuale, în funcție de ceea ce simțiți.

Terapiile pe termen lung, cum ar fi imunoterapia alergică, pot fi oferite prin injecții pentru alergii și sublinguale. picături sau tablete. Vorbește cu medicul alergolog pentru a primi un plan personalizat pentru tine!”, a mai spus specialistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel