Categories: Ştiri sănătate

ALERTĂ alimentară! Carne de pui infestată cu Salmonella în mai multe produse de la Penny

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat că în mai multe produse de pasăre de la Penny a fost descoperită salmonella.

Reprezentanţii ANPC au anunţat că, în urmă cu o săptămână, comisarii CRPC Bucureşti Ilfov au făcut controale la societatea Rewe Romania S.A. (Penny), atât la depozitul situat în comuna Ştefăneşti, cât şi în două puncte de lucru din municipiul Bucureşti, având suspiciunea infestării unor produse de pasăre cu salmonella.

De unde provine marfa contaminată?

Au fost prelevate probe de piept de pui cu os şi piele, lot 1041203; ficat de pui Hanul Boieresc, lot 1041203; pui grill Hanul Boieresc, lot 1041103 şi lot 1041203, producător SC Vanbet SRL, localitatea Strâmtura Mitoc, comuna Banca, judeţul Vrancea.

sursa foto: ANPC

În urma efectuării analizelor de laborator, prin examen microbiologic, s-a confirmat prezenţa salmonellei, au precizat comisarii ANPC, potrivit News.ro.

“Mă întreb dacă, şi în această situaţie, facem rău menţionând numele produsului şi al producătorului, aşa cum se plâng unele asociaţii patronale. Mă bucur totodată că reuşim să ajutăm Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, desfăşurând în continuare acţiuni pe care aceştia le contestă.

Pot înţelege că atât unii, cât şi alţii, nu s-au obişnuit încă cu ideea de transparenţă, chiar dacă aceasta, în unele situaţii, afectează anumite interese financiare, pe care, în opinia mea, le consider meschine în raport cu interesul consumatorilor”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Principalele simptome ale infecției

În unele cazuri, simptomele pot fi severe, în special la copiii mici, la vârstnici și la persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Simptomele pot apărea la 6 până la 72 de ore după ce au fost infectate cu salmonella.

  • diaree;
  • sange in scaun;
  • dureri abdominale;
  • febra;
  • greata;
  • varsaturi;
  • frisoane;
  • cefalee.

Cum se poate preveni infecţia cu Salmonella

  • nu manca oua crude sau insuficient pregatite termic;
  • nu consuma carne cruda sau insuficient pregatita termic;
  • nu manca si nu bea lapte sau suc nepasteurizat;
  • spala bine fructele si legumele crude si indeparteaza coaja, daca este posibil;
  • spala bine mainile cu sapun si apa calda inainte si dupa manipularea alimentelor;
  • curata suprafetele bucatariei inainte de a pregati mancarea pe ele;
  • nu amesteca mancarea gatita cu alimente crude si nu folosi aceleasi ustensile pentru a le pregati;
  • spala mainile cu apa si sapun dupa ce ai atins animalele, jucariile si asternuturile lor;
  • pastreaza la frigider alimentele care se pot strica;
  • pune alimentele proaspete in frigider imediat dupa ce le-ai cumparat.

Recent Posts

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie, în funcție de vârsta pensionării

Ce acte să depui ca să primești bani în plus la pensie. Numeroși pensionari sunt…

o oră ago

Tipurile de cancer care se moștenesc cel mai frecvent

Ce tipuri de cancere se moștenesc. Cancerul, una dintre cele mai temute boli ale secolului…

2 ore ago

Cel mai încărcat energetic loc din România. Cei care ajung acolo se revigorează brusc și se pot vindeca de boli

Locul din România cu cea mai puternică încărcătură energetică se numește Gura De Rai, iar…

2 ore ago

Alimente bogate în estrogen natural benefice pentru femeile la menopauză

Estrogen natural. După 45 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de…

3 ore ago

DNA a anunțat că IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru corupție

IPS Teodosie, trimis în judecată pentru corupție. Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a fost trimis în…

3 ore ago

Medic: Lipsa acestor două vitamine poate cauza varice și vânătăi

Varice, vene sparte și vânătăi pe picioare din senin. Nu-ți amintești de vreo lovitură puternică,…

4 ore ago

Citeste si: