marți, septembrie 27, 2022

Studiul a fost efectuat de specialiștii care supraveghează cantitatea de sare din alimente.

Este vorba de sosul pentru paste Pesto, care se pare că este mai nociv pentru sănătatea copiilor decât un hamburger de la McDonald’s.

Cercetătorii au descoperit, potrivit The Telegraph, că un hamburger de la McDonald’s conţine 1,2 grame de sare, un sos pesto conţine 1,5 grame, echivalentul a jumătate de cantitate recomandată de sare pentru un copil de 4-6 ani.

Te-ar mai interesa: Acest tip de cancer are simptome evidente de la în...

Raportul avertizează părinții să monitorizeze atent consumul de sare al copiilor, întrucât, pe termen lung, excesul de sare va conduce la hipertensiune, atacuri cerebrale sau infarct.

Pesto era considerat un sos sănătos, dar analizele au dezvăluit cantități uluitoare de sare. Sosul organic italienesc și sosul clasic sunt cu 30% mai sărate decât apa de mare și conțin de două ori și jumătate mai multă sare decât 100 grame de alune.

Mai mult, sosul pesto are multe grăsimi saturate, 44%! Medicii recomandă să pregătiți în casă meniurile copiilor, doar cu ingrediente naturale, pentru a le asigura o creștere sănătoasă și un bun start în viață.

Te-ar mai interesa: Un bărbat din Olt a murit după ce a mâncat pește. ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private