duminică, noiembrie 27, 2022

O alertă globală a fost emisă pentru patru siropuri de tuse, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că acestea ar putea fi legate de moartea a 66 de copii în Gambia.

Siropurile au fost „potențial legate de leziuni renale acute și 66 de decese în rândul copiilor”, se arată în comunicat.

Alertă globală! OMS a avertizat împotriva a 4 siropuri de tuse, după moartea a zeci copii

Siropurile de tuse au fost fabricate de o companie indiană, Maiden Pharmaceuticals, care nu a oferit garanții cu privire la siguranța lor, a adăugat OMS. Firma nu a comentat încă.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Cele patru produse au fost identificate în Gambia, dar „s-ar putea să fi fost distribuite, prin piețe informale, în alte țări sau regiuni”, a adăugat OMS, în alerta publicată pe site-ul său. Acesta a avertizat că utilizarea lor poate duce la răni grave sau deces, în special în rândul copiilor.

Intervenția OMS a venit după ce autoritățile medicale din Gambia, o destinație turistică populară, au detectat o creștere a cazurilor de leziuni renale acute în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani, la sfârșitul lunii iulie.

Guvernul Gambiei a suspendat de atunci utilizarea tuturor siropurilor de paracetamol și a îndemnat oamenii să folosească în schimb tablete.

Te-ar mai interesa: Pericolul ascuns din pliculețele de ceai. Sigur NU...

Potrivit BBC, OMS a spus că analiza de laborator a probelor de produse „confirmă că acestea conțin cantități inacceptabile de dietilen glicol și etilenglicol ca contaminanți”.

Substanțele erau toxice, iar efectele lor „pot include dureri abdominale, vărsături, diaree, incapacitatea de a urina, cefalee, stare psihică alterată și leziuni renale acute care pot duce la moarte”, a adăugat acesta.

Te-ar mai interesa: Un polițist îl desființează pe Culiță Sterp: Ar tr...

Aceste siropuri de tuse sunt:

1. Promethazine Oral Solution

2. Kofexmalin Baby Cough Syrup

3. Makoff Baby Cough Syrup

4. Magrip N Cold Syrup

Substanțele toxice din siropuri pot fi potențial fatale datorită efectelor lor asupra sănătății. Unele dintre efectele secundare cheie ale acestor siropuri includ:

  • Incapacitatea de a urina
  • Dureri de cap
  • Leziuni renale acute
  • Durere abdominală
  • Diaree
  • Vărsături
  • Stare psihică alterată

Vorbind la Geneva miercuri, șeful OMS, Tedros Ghebreyesus, a declarat: „Pierderea acestor vieți tinere este dincolo de sfâșietoare pentru familiile lor”.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru vezica hiperactivă. Nu are nicio contr...

OMS a spus că Organizația Centrală pentru Controlul Standardelor de Medicamente din India a indicat că producătorul ar fi putut furniza doar medicamentele contaminate în Gambia, relatează agenția de știri AFP, citând un e-mail de la agenția de sănătate a ONU.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private