vineri, februarie 3, 2023

Alertă în Marea Britanie, ce se întâmplă acum. Franţa şi-a închis de la miezul nopţii graniţa cu Marea Britanie, după ce Regatul Unit a raportat trei recorduri consecutive de infectări zilnice, iar varianta Omicron pare să fi devenit dominantă în majoritatea țării.

Ministrul german al sănătății a declarat că ce se întâmplă în Marea Britanie depășește tot ce s-a văzut până acum în timpul pandemiei și și-a avertizat concetățenii că valul Omicron va pune la grea încercare sistemul medical și întreaga societate.

Te-ar mai interesa: MANIFEST PENTRU ARMONIE ȘI FEMINITATE. Cum te preg...

Explozie de cazuri de coronavirus din Marea Britanie

Miercuri se înregistrau peste 78.500 de cazuri, ieri numărul celor infectați cu coronavirus a ajuns la peste 93.000 de cazuri. Noua tulpină Omicron este responsabilă de aceste creșteri îngrijorătoare, nemaivăzute de la începutul pandemiei. Cele mai afectate  regiuni sunt capitala țării, Londra, unde se crede că patru din cinci rezultate pozitive sunt cu Omicron, nord-estul Angliei și Scoția.

Restricții majore în Scoția

În Scoția, Omicron este deja dominant, iar autoritățile se pregătesc de un val uriaș de infectări. Premierul Nicola Sturgeon.

Nicola Sturgeon: ”Dacă nu acționăm acum, de ce ne-am temut tot timpul de la începutul pandemiei și până acum am reușit să evităm, și anume copleșirea sistemului public de sănătate, s-ar putea să se întâmple.”

Te-ar mai interesa: Fiecare dintre noi avem celule canceroase în corp....

Scoția a anunțat restricții majore în privința socializării și a accesului în spațiile publice. Între timp continuă campania de vaccinare cu doza booster care oferă o protecție ridicată împotriva Omicron. Cifre record sunt înregistrate de câteva zile. Doar ieri au primit cea de-a treia doză de vaccin peste 745 de mii de britanici.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private