Sari la conținut

Persoanele vaccinate se vor infecta cu varianta Omicron. Medic pneumolog: „Este noua noastră normalitate”

Persoanele vaccinate se vor infecta cu varianta Omicron. Medic pneumolog: „Este noua noastră normalitate”.

Pe măsură ce varianta foarte contagioasă de Omicron se răspândește rapid în toată țara, un medic pneumolog atrage atenția că americanii, și nu numai, ar trebui să se aștepte să vadă mai multe cazuri noi de COVID-19 la persoanele complet vaccinate.

Dr. Vin Gupta, pneumolog și membru al facultății afiliate al Școlii de Medicină a Universității din Washington pune că oamenii complet vaccinați vor avea rezultate pozitive cu Omicron și că acest lucru este „noua noastră normalitate”.  Acesta a adăugat, totuși, că persoanele vaccinate nu trebuie să-și facă griji, pentru că vaccinurile „țin oamenii departe de spital și acesta este un succes”.

Persoanele vaccinate se vor infecta cu varianta Omicron. „Este noua noastră normalitate”

Dr. Vin Gupta, colaborator medical NBC News, a spus căîn viitor vor crește cazurile de infectare cu Omicron atât la persoanele vaccinate, cât și la persoanele nevaccinate, dar cei vaccinați vor fi protejați împotriva bolilor severe.

„Trebuie să ne simțim confortabil cu oamenii complet vaccinați care au fost testați pozitiv, asta va fi noua noastră normalitate. Dar oamenii nu ar trebui să-și facă griji pentru asta, deoarece scopul vaccinurilor nu este de a preveni un test pozitiv sau un virus respirator precum Omicron, ci este de a te ține departe de spital și exact asta fac”,  a spus dr. Gupta, potrivit People.

Gupta a explicat că, în cazul virușilor respiratori precum COVID-19 sau gripă, nu este posibil să se prevină complet infecțiile, dar vaccinurile le împiedică să devină severe și să ducă la spitalizare sau deces.

„Cu virușii respiratori, nu putem preveni niciodată un test pozitiv sau simptome ușoare”, a spus el. „Sunt complet în regulă și se comportă așa cum am preconizat. Vaccinurile fac exact ceea ce ar trebui să fie pentru virusurile respiratorii; îi țin pe oameni în afara spitalului și acesta este un succes”.

Specialiștii prevăd 10.000 de decese Covid săptămânale

Pentru cei nevaccinati, însă, următoarele câteva luni ar putea fi îngrozitoare pe măsură ce omicron se răspândește, a avertizat Gupta. „Eu și colegii din spitalele din toată țara, ne așteptăm, sincer, la 10.000 de decese săptămânale, săptămână peste săptămână, până la începutul lunii martie. Deci va fi o perioadă foarte dificilă de trei până la patru luni”.

În același sens, Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a transmis la începutul săptămânii că Omicron ar putea duce la o creștere masivă a cazurilor de COVID-19 până în ianuarie. Dr. Anthony Fauci, un expert de top în boli infecțioase, a îndemnat oamenii să se vaccineze sau să-și facă boostr-ul înainte de sărbători și de sezonul de iarnă.

„Schemele noastre de vaccin de rapel funcționează împotriva omicronilor”, a spus el. „În acest moment, nu este nevoie de un rapel foarte specific. Și astfel mesajul rămâne clar: dacă nu sunteți vaccinat, vaccinați-vă, și în special în contextul variantei Omicron, dacă sunteți complet vaccinat, faceți-vă vaccinul de rapel”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: