marți, august 9, 2022

Pe tema gestionării efectelor secetei,  Raed Arafat, șeful DSU, a precizat, la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, ce măsur se vor lua în această vară, în perioadele când sunt emise coduri meteorologice de caniculă.

Alertă în România. A fost constituită celulă de criză după emiterea codurilor meteorologice de caniculă

De astăzi va funcționa o celulă de criză, vor fi instalate puncte de prim ajutor, populația va fi informată periodic, iar autoritățile se vor coordona cu organizațiile neguvernamentale pentru a fi ajutate persoanele vulnerabile, cu prioritate.

Te-ar mai interesa: Anunțul autorităților despre nivelul de radiații d...

afectat de caniculă

„ Adaptarea programului de lucru și limitarea activităților desfășurate în aer liber, amenajarea unor puncte medicale de prim-ajutor și de adăpostire a populației dotate cu apă potabilă; informarea preventivă a populației cu privire la importanța respectării recomandărilor pe timpul perioadelor caniculare, precum și interdicția utilizării focului deschis la arderea de miriști și vegetație uscată; monitorizarea zonelor forestiere și în special a celor frecventate de turiști; desfășurarea de controale de prevenire și stingere a incendiilor; identificarea și monitorizarea persoanelor vulnerabile; asigurarea operativității mijloacelor utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru stingerea incendiilor sau intervenției la accidentele pe căile rutiere sau feroviare; evitarea deplasărilor sau alternarea acestora cu repaosul în spații dotate cu aer condiționat, mai ales pentru persoanele care suferă de anumite boli, persoanele în vârstă; evitarea spațiilor aglomerate, a expunerii la soare și a efortului fizic intens între orele 11:00-18:00”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Previziunea care îngheață România: „Vom avem...

Ministrul mediului, Tánczos Barna, atrage atenția că, în condițiile actuale de secetă, este o risipă ca oamenii să ude grădinile cu apă potabilă, susținând că unele administrații locale vor trebui să impună restricții în acest sens.

În județul Timiș, începând de astăzi și până sâmbătă, pe 23 iulie, se instituie interdicții de circulație pentru mașinile cu masa mai mare cu 7,5 tone, între orele 12:00 și 20:00, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Doliu uriaș în lumea cinematografiei. O actriță le...

Sunt exceptate autovehiculele care transportă persoane, animale vii, precum și cele de intervenție în caz de urgență, de distribuție carburanți sau care duc apă și alimente. La rândul său, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că CFR Călători ar putea reduce, pe timp de caniculă, numărul persoanelor în trenurile fără aer condiționat.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private