Sari la conținut

ALERTĂ Info Cons! Mare atenție la aceste bomboane oferite de Ziua Îndrăgostițolor

Astăzi este Ziua Îndrăgostiților, iar cei mai mulți aleg să își exprime dragostea cu o cutie delicioasă de bomboane. Cu toate, aceste Info Cons trage un semnal de alarmă cu privire la natura ingredientelor acestor bomboane.

Specialiștii InfoCons au realizat un studiu pe produsele tip cutii cu bomboane (trufe, praline si bomboane cu ciocolată) ce se găsesc pe piața din România. În total au fost analizate 126 de produse.

S-a constatat că 48% din produse au cel puțin un aditiv alimentar, dar sunt și produse cu 10 aditivi.

Din punctul de vedere al ingredientului principal 70.63 % dintre produse au ca prim ingredient zaharul, 7.93 % au ciocolata, 5.55 % au siropul de glucoză și grăsimile vegetale, 4.76 % au masa de cacao și 2.38 % au crema de praline și crema cu aromă.

InfoCons a mai stabilit că 39.68 % din produse menționează cantitatea de substanță uscată de cacao. Cantitatea variază între 82 % și 23 %.

Valoarea energetică variază între 366 kcal și 637 kcal raportate la 100 grame de produs. Cantitatea de grăsimi variază între 7.2 g și 53 g raportată la 100 grame de produs. Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 4.3 g și 40 g, iar cea de zaharuri variază între 32g și 67.7g, a precizat InfoCons.

„Și de 14 februarie rămânem consumatori și trebuie să fim atenție ce și de unde cumpărăm! Dacă alegem o cutie de bombaone, trebuie să ne asigurăm că eticheta ne furnizează toate informațiile despre cantitatea de cacao, producator, distribuitor sau ingredientul principal. Și pe 14 februarie luam o9atitudine!”, a declaarat Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel