vineri, februarie 3, 2023

Alertă meteo în România! Vremea se schimbă radical: temperaturile vor scădea chiar și sub 10 grade Celsius. Cum va fi vremea în București.

Vremea se schimbă radical după valul de căldură de sâmbătă. Încă de duminică, vremea va începe să se răcească, iar temperaturile vor fi cuprinse între -6 și 10 grade Celsius. Cele mai scăzute valori vor fi în vest, centru nord, dar mai ales ăîn zonele montane.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Schimbarea este cauzată de valul de aer polar care vine peste Europa. Din acest weekend temperaturile din vestul şi centrul continentului scad chiar şi sub 10 grade.

Alertă meteo în România! Vremea se schimbă radical

Şi în România sunt anunţate nopţi geroase începând de luni, când vremea se răceşte în toată ţara.

Local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni.

În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi puternic viscolite.

Vântul va avea intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua senzația de rece.

Te-ar mai interesa: Horoscop 3 februarie. Astrolog: Urmează o zi plină...

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a declarat, potrivit Antena 3 CNN, că de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara.

„Diferențele de temperaturi vor fi mai mari de 15 grade Celsius. Răcirea se va simți în special în partea de vest, nord-vest a țării. Dacă mâine vom consemna valori minime de 14, 16 grade, ei bine iată duminică de 7, 9 grade.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă: Leșin, amețeală, confuzie, sau ve...

Săptămâna va debuta în partea de Vest a țării cu valori de numai 0, -2 grade, în timp ce în sud se vor înregistra valori de 9, 10 grade, dar de marți răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi”, a precizat Elena Mateescu.

În București vor fi temperaturi negative, în special în timpul nopții.

„Ne așteptăm în București să avem temperaturi deosebit de negative, mai ales pe parcursul nopții de miercuri. Dimineața vor fi -5, -6 grade Celsius. De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte”, a mai spus directorul ANM.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private