marți, decembrie 6, 2022

A fost emisă o alertă pentru utilizarea unor medicamente pediatrice. Autoritățile spun că potențial toxice din cauza conținutului ridicat de etilen sau dietilen glicol.

Medicamentele pot provoca vătămări grave sau deces copiilor

Folosirea lor, în special la copii, poate provoca vătămări grave sau deces”, avertizează Autoritatea pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor din Indonezia, BPOM.

Alerta se referă la opt produse (siropuri sau picături) care conțin în principal paracetamol.

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu, mesaj incendiar pentru ministrul Săn...

Etilen glicol și/sau dietilen glicol


„Aceste produse conțin cantități inacceptabile de etilen glicol și/sau dietilen glicol”, transmit autorităţile.

„Până în prezent, acestea au fost identificate în Indonezia. Cu toate acestea, pot avea autorizaţii de introducere pe piaţă în alte ţări. Este posibil ca aceste produse să fi fost distribuite, prin pieţe informale, în alte ţări sau regiuni”.

Sute de copii au murit după ce au luat siropuri pentru tuse şi gripă produse în India.

Alerta urmează morții a cel puțin 140 de copii în Indonezia și 70 în Gambia. Moartea lor a fost asociată cu consumul de siropuri contaminate.

Te-ar mai interesa: Aceste 4 zodii sunt favorizate în decembrie. Succe...

Pentru a proteja publicul, BPOM a interzis folosirea substanţelor dietilen glicol şi etilen glicol în toate siropurile medicinale pentru copii şi adulţi.

În general, dietilen glicolul şi etilen glicolul sunt folosite în lichidul de frână şi în antigel, precum şi în alte aplicaţii industriale.

În industria farmaceutică sunt folosite ca alternativă mai ieftină la glicerină – ca solvent sau agent de îngroşare în numeroase siropuri de tuse, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: Cum se usucă hainele iarna. 6 trucuri geniale...

ONU a deschis o anchetă. Au cerut ca produsele să fie retrase de pe piață.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ONU desfășoară o investigație cu autoritățile de reglementare indiene și cu compania care a produs siropurile. Miercuri, autorităţilor de reglementare au cerut ca produsele să fie retrase de pe piață.

Este posibil ca produsele să fi fost distribuite și în altă parte, dar până acum au fost identificate doar în Gambia.

Te-ar mai interesa: Secretul longevității celei mai frumoase bunicuțe ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private