joi, august 18, 2022

Alexandra Stan suferă de o boală autoimună, care nu poate fi vindecată: „Eu nu fac cancer!” Ce decizie a luat artista.

Cunoscuta cântăreață Alexandra Stan s-a deschis recent și a împărtășit public faptul că suferă de o boală autoimună.

În cadrul podcastului lui Mihai Morar, Fain și Simplu, artista a spus că suferă de Tiroidită Hashimoto, o afecțiune în care sistemul imunitar atacă tiroida.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

Vestea nu a demoralizat-o și, imediat după ce a stat de vorbă cu medicul, a făcut schimbări radicale în viața ei: a eliminat partea negtivă din viața ei, de la alimente la relații, întâmplări, sau circumstanțe care erau toxice pentru ea.

Alexandra Stan suferă de o boală autoimună, care nu poate fi vindecată

„Doctorul mi-a spus că depunerile pe care le aveam eu de calcitonină, care este un hormon, sunt foarte rare, că de obicei apar doar în cazul unui cancer. Am zis: „Ok, bun, eu nu fac cancer! În momentul ăsta tai tot ce e negativ și toxic în viața mea!”’, a povestit Alexandra Stan.

Tot cam în aceeași perioadă, chiar înainte de a afla despre boală, artista a mai trecut printr-o perioadă dificilă. A divorțat de soțul său, după doar trei luni de la căsătorie. Motivul despărțirii atât de rapide a fost faptul că se certau foarte des.

Te-ar mai interesa: Gabriel Diaconu pune punctul pe i. Cineva ar trebu...

„Momentul în care mi-am dat seama că nu e ok cu el, asta era înainte să aflu de boală, a fost când ne-am întors de la Mănăstirea Nechit. (…) Când am ieșit pe ușa mănăstirii el a început să facă niște crize foarte nasoale. (…) Nu știu exact de ce avea nevoie. Avea și el niște probleme”, a completat Alexandra Stan.

Fiecare organ din corpul nostru și fiecare boală se somatizează în funcție de problemele emoționale

Perioada cât a participat la Survivor, în 2021, a fost foarte dificilă pentru Alexandra Stan și se pare că acesta a fost momentul în care i s-a declanșat boala. Din cauza faptului că nu mânca foarte mult și era stresată, vedeta s-a ales cu probleme de sănătate.

Te-ar mai interesa: Cancer de piele: Simptomul care poate apărea sub b...

„Aveam probleme cu glanda. Eu m-am îmbolnăvit de glandă, pentru că nu am mâncat și din cauza stresului. Am Tiroidită Hashimoto, este o boală autoimună, creierul meu produce anticorpi care distrug hormonii pe care îi produce glanda. Asta se întâmplă dacă ești stresat sau îți scade imunitatea.

Fiecare organ din corpul nostru și fiecare boală are un fundament, sunt psihosomatice, se somatizează în funcție de problemele emoționale, de traumele pe care le-ai avut. Aici (n.r. în zona tiroidei) este chackra comunicării, vorbirii”, a mai declarant Alexandra Stan în podcastul lui Mihai Morar, potrivit viva.ro.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, avertisment despre pastila de iod: „Ro...

Ce simptome are tiroidita Hashimoto?

Tiroidita Hashimoto este o boala autoimună, în care sistemul imun produce anticorpi ce distrug glanda tiroidă, procesul fiind ireversibil. În acel moment, apare o inflamație, cunoscută sub numele de tiroidita. Inflamația din tiroidita Hashimoto poate fi ținută sub control, dar niciodată vindecată permanent. De cele mai multe ori, tiroida Hashimoto duce la hipotiroidism.

Din păcate, evoluția acestei afecțiuni este una lenta, desfasurată pe parcusul mai multor ani. Tocmai de aceea, pacientul poate să nu manifeste niciun fel de simptom, chiar daca sistemul imun atacă glanda tiroidă.

Te-ar mai interesa: Nu trebuie să petreci NICIODATĂ mai mult de cinci ...

Printre simptomele tiroiditei Hashimoto se pot număra:

 • Culoare palidă a pielii
 • Piele uscată
 • Oboseala accentuată
 • O sensibilitate foarte mare la temperaturi scăzute
 • Cădere excesivă a părului
 • Constipație
 • Unghii casante
 • Creștere în greutate
 • Dureri musculare și slăbiciune musculară
 • Menstruații abundente
 • Limba umflată
 • Depresie
 • Pierderi de memorie

Este extrem de importantă diagnosticarea acestei boli, deoarece netratată poate duce la tulburări mentale și probleme cardiace.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private