Sari la conținut

Medic român: „Certificatul verde e doar o hârtie care nu limitează transmiterea virusului”. Măsuri concrete pentru a reveni la o viață normală

Medic român: Certificatul verde e doar o hârtie care nu limitează transmiterea virusului. Măsuri concrete pentru a reveni la o viață normală.

Medicul Tudor Ciuhodaru este bine cunoscut pentru faptul că, deși este un susținător al vaccinului anti-covid, nu este de acord cu certificatului verde.

În opinia sa, un posesor de certificat verde poate fi infectat fără să știe, prilej cu care poate dă infecția mai departe, doar pentru că are documentul oficial ce îi asigură libertatea de a circula.

„Eu sunt vaccinat cu trei doze, lucrez într-un spital de suport COVID de la începutul acestei pandemii. (…) Au fost foarte multe aberaţii în această pandemie”, susține medicul primar Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi.

Citeste si:

Medicul, care lucrează la secţia UPU a spitalului din Iaşi, a precizat că este vaccinat anti-COVID cu schema completă.

Medic român: Certificatul verde e doar o hârtie care nu limitează transmiterea virusului

Eurporlamentarul PSD a dezvăluit că a votat împotriva certificatului verde la nivel european, precizând că o hârtie nu limitează transmiterea virusului.

În plus, Ciuhodaru, care este şi europarlamentar, spune că strategia actuală din pandemie trebuie schimbată şi căutate soluţii ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică.

„Eu am votat împotriva certificatului verde digital la nivel european, pentru că lanţul de transmitere epidemiologică nu se justifică.

Înainte de a se adopta acest certificat verde, se spunea că vaccinarea e o necesitate medicală. Certificatul ar trebui să fie recunoscut de OMS şi nu îmi amintesc să fi fost. Şi atunci ar trebui să stabilim ce putem face cu certificatul şi ce libertăţi ne permite (…).

Din punctul meu de vedere, trebuie o schimbare radicală de strategie în acest moment şi căutate soluţiile ca să trecem de la faza pandemică la cea endemică, aşa cum face Anglia, Irlanda, Israel.

E evident că acest paşaport a fost doar o hârtie care nu a limitat transmiterea virusului din punct de vedere epidemiologic şi puteai să circuli dintr-o ţară în alta”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit Antena 3.

Măsuri concrete pentru a reveni la o viață normală

“Am propus de la începutul acestei pandemii 4 măsuri concrete, o nouă strategie, planul B pentru ca toți românii să poată avea o viață normală și în pandemie:

  1. Testare extinsă regulată gratuită. Testezi, depistezi, izolezi și împiedici transmiterea. Creșterea numărului de cazuri nu va mai fi precum decolarea unei rachete și astfel se va putea asigura și asistența medicală pentru toți. În plus dacă depistezi la timp tratezi la timp și cel puțin o parte din acești pacienți nu vor mai ajunge la terapie intensivă.
  2. Vaccinare doar în baza unui consimțământ informat.
  3. Creșterea capacității de terapie intensivă ( paturi și personal). Cu doar 5% din sumele date pe cele 120 de milioane de doze de vaccinuri am fi putut avea în plus 100 de paturi de terapie intensivă. Și asigurarea de spitale ,,albe”, centre de excelență care să asigure permanent, fără probleme sau restricții, accesul la tratament și pentru celelalte categorii de pacienți.
  4. Accesul la alternative terapeutice pentru toți românii. Medicamente ușor de administrat, pe care să le putem lua de la farmacie și care pot fi eficiente pentru a trata boala din stadiile incipiente. E clar că nici aici nu au făcut nimic”, a scris Tudor Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.