miercuri, august 10, 2022

Imunitatea dobândită în mod natural nu este la fel de eficientă precum cea dobândită în urma vaccinării, susțin specialiștii. În acest sens, medicul Alexandru Rafila preciează că persoanele care au avut deja COVID nu vor fi protejate de noile variante ale coronavirusului.

Experții în sănătate avertizează că persoanele care s-au infectat cu varianta originală a coronavirusului nu sunt protejate împotriva infecției cu o altă variantă, în ciuda imunității dobândite.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

Alexandru Rafila susține că vaccinul este încă necesar, chiar și după boală

Rafila a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic, dacă cei care au trecut prin COVID, dar nu s-au vaccinat, considerând că au imunitate naturală, se pot infecta cu tulpina indiană, potrivit Adevărul.

„Da. Sunt două elemente aici. O dată imunitatea după boală variază între trei şi şase luni, aţi văzut că şi anumite facilităţi care pot fi făcute pentru persoana care a trecut prin boală nu depăşesc 180 de zil,e chiar şi noul certificat verde european nu este dincolo de 180 de zile.

Eu personal vă spun că am trecut prin infecţie în luna decembrie, mi-am şi dozat anticorpii, am văzut câ încep să scadă. La trei luni după infecţie m-am vaccinat, nu am aşteptat foarte mult să văd până unde scad şi m-am vaccinat, acum am un titru bun de anticorpi şi am citit chiar de curând articole care demonstrează că o persoană care şi-a făcut două doze de vaccin după infecţie s-ar putea să aibă o imunitate durabilă toată viaţa.

Te-ar mai interesa: Horoscop bani. Zodii care se îmbogățesc în următoa...

(…) Dacă ar fi nevoie să ne vaccinăm cu a treia doză sau nu, adică pentru cei care deja au trecut prin boală, e mai puţin probabil să fie necesar”, a transmis Rafila.

Vaccinurile pe bază de vectori virali sunt mai puțin eficiente, motiv pentru care experții încă discută despre posibilitatea combinării diferitelor tipuri de seruri.

„Se pare că eficacitatea a fost ceva mai mică la vaccinurile care utilizează vectori virali, Astra şi Johnson şi vaccinurile chinezeşti şi vaccinul din Rusia, toate se bazează pe acelaşi timp de tehnologie sau majoritatea. Se discută inclusiv de posibilitatea asocierii a două vaccinuri diferite şi lucrul ăsta se pare că ar putea să dea imunitate pe termen mai lung, inclusiv pentru variantele astea emergente”, a adăugat medicul.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private