joi, august 18, 2022

Săptămâna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a declarat variola maimuței drept urgenţă sanitară globală. Acum toată lumea se întreabă dacă ne așteaptă o nouă pandemie.

Invitat la Digi24, Ministrul Sănătății a afirmat că nu crede că e cazul să ne gândim la o nouă pandemie. În plus, domnisa sa a subliniat că în acest moment nu există un vaccin pentru variola maimuţei, ci doar pentru variolă.

Te-ar mai interesa: 6 „toxine” extrem de periculoase: Efec...

„Vaccinarea nu este recomandată ca şi vaccinare de masă. Noi nici nu avem la dispoziţie cantităţi mari de vaccin. Există un vaccin împotriva variolei, nu împotriva variolei maimuţei. Este o formă mai uşoară a variolei, dacă vreţi, care s-a transmis doar accidental de la animal la om şi acum s-a constatat şi o transmitere inter-umană.

Vaccinarea este strict limitată la contracţii extrem de apropiaţi ai unei persoane infectate.

Cred că prin comportament preventiv această infecţie poate fi perfect controlată şi dovada este că sunt ţări – în România avem 20 de cazuri – deci un număr mic de cazuri, dacă comparăm cu SUA sau cu Marea Britanie, chiar dacă au populaţii mai mari.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Când discuţi de mii de cazuri este clar că acolo comportamentele la risc sunt mai numeroase”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu este cazul să fie declarată pandemie în cazul variolei maimuţei.

„Nu cred că este cazul să declari pandemie. Discutăm de o urgenţă de sănătate publică la nivel global, dar până lan urmă OMS are un rol consultativ, statele membre iau deciziile pe care le consideră ele necesare. Nu e absolut nimic impus”, a adăugat Rafila.

Te-ar mai interesa: 7 zodii vor da lovitura în curând! Ce îi așteaptă ...

Evoluția cazurilor de variola maimuței în lume

Peste 18.000 de cazuri de variola maimuţei au fost raportate la nivel mondial în 78 de ţări, majoritatea fiind în Europa, a anunţat, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

OMS a declarat sâmbătă focarul de variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală. ”Acesta este un focar care poate fi oprit… cel mai bun mod este prin reducerea riscului de expunere. Asta înseamnă să faci alegeri sigure pentru tine şi pentru ceilalţi”, a declarat Tedros într-o conferinţă de presă, la Geneva.

Te-ar mai interesa: Sarea, tratament eficient folosit de mii de ani...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private