miercuri, august 10, 2022

Campania de vaccinare a dat naștere la două tabere: pro-vacciniști și contra-vacciniști. Cei din a doua categorie fie au apelat la metodele alternative de vindecare, fie au dat naștere unor teorii conspiraționiste legate de vaccin. Printre persoanele care refuză să se vaccineze, se numără și numeroase cadrele medicale din România.

Întrebat de ce unele cadre medicale refuză vaccinarea, deputatul Alexandru Rafila, a spus că îi este unul din cele mai grele răspunsuri pe care trebuie să le dea pentru că vorbim de medici care „au absolvit o facultate de medicină, care au absolvit rezidențiatul şi de la care ne-am aștepta ca rezultatul acestor studii să fie nu numai un profesionalism cât mai bun, ci o aplicarea cunoștințelor atât pentru sine dar mai ales pentru familie şi cei din jur.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: Nu mai pot cu subiectul cu iodura de...

„Mi se pare greu explicabil, dar sigur şi în rândul persoanelor medicale există persoane care sunt influențate de medicina alternativă.

Eu nu am nimic împotriva acestei medicine alternative, nu o blamez, dar sunt foarte multe lucruri pe care nu poţi să le înlocuiești cu medicina alternativă. O boală infecțioasă vă spun cu siguranță că poţi să încerci cu medicina alternativa….Nu poţi să influențezi lucrurile astea.

A, dacă ai dureri articulare sau alte lucruri de genul ăsta şi faci acupunctură, sigur are un efect, are şi explicație, are şi o bază rațională, un efect pozitiv de exemplu, al acupuncturii practicate de mii de ani. Dar dacă ai o boală infecțioasă, nu o să poţi să rezolvi printr-o metodă să spunem alternativă”, a spus Alexandru Rafila la PrimaTV.

Te-ar mai interesa: Primul ajutor în caz de înec. Medic român: După 4-...

El a mai precizat că sunt anumite vaccinuri care favorizează apariţia trombozelor sau a miocarditelor, dar la o populaţie nevaccinată asemenea probleme de sănătate ar fi fost numeroase.

“Sunt anumite vaccinuri care favorizează tromboze sau anumite vaccinuri care pot produce miocardite, dar sigur că lucrurile astea sunt inerente. Gândiți-vă că această populaţie care să spunem nu ar fi fost vaccinată şi făcea infecție, complicațiile inclusiv miocardita, inclusiv tulburările de coagulare, ar fi fost mult, mult mai numeroase.

Te-ar mai interesa: Cei mai afemeiați bărbați din horoscop. Numerolog:...

De asta se pun lucrurile în balanță întotdeauna. Dacă eu am un risc de 1000 de ori mai mare dacă mă îmbolnăvesc decât dacă mă vaccinez, eu personal prefer să mă vaccinez”, a mai spus deputatul PSD, Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private