duminică, ianuarie 23, 2022

Știrile despre o potențială legătură între vaccinul Covid-19 și o afecțiune cardiacă la tineri ar putea fi frica izbitoare în inimile unor părinți.

Dar cardiologii pediatrici au un mesaj pentru acești părinți: Covid-19 ar trebui să te sperie mai mult – mult mai mult – decât vaccinul.

Miocardita sună înfricoșător, dar există versiuni ușoare ale acesteia. În aproape toate cazurile în rândul tinerilor vaccinați (care aveau vârste cuprinse între 16 și 24 de ani), simptomele au dispărut rapid. Covid-19, pe de altă parte, poate fi o boală lungă sau poate ucide un tânăr – a ucis deja mii dintre ei, după cum au declarat doctorii.

Te-ar mai interesa: Octavian Jurma: Varianta Omicron îi cruţă pe adulţ...

CNN a vorbit cu cardiologii pediatrici Dr. Kevin Hall de la Școala de Medicină Yale și Dr. Stuart Berger de la Northwestern University Feinberg School of Medicine, care este, de asemenea, președinte al Academiei Americane de Pediatrie, secțiunea de cardiologie și chirurgie cardiacă, despre cazurile de miocardită. care au fost observate în rândul tinerilor după vaccinarea cu vaccinurile Moderna sau Pfizer Covid-19.

Ambii medici, precum și American Heart Association și American Academy of Pediatrics, recomandă tinerilor vaccinul Covid-19.

Ce cauzează miocardita și cât de des apare în rândul tinerilor?

Miocardita este relativ obișnuită în rândul tinerilor (și ne referim cu mult înainte ca vaccinul Covid-19 să apară vreodată). De obicei, este cauzată de o infecție virală sau bacteriană. Un vaccin diferit, unul împotriva variolei, a fost legat anterior de miocardită.

Te-ar mai interesa: Un aliment banal hrănește celulele canceroase și e...

Există un spectru larg de miocardită. Unii oameni nu simt nimic și sunt bine fără tratament. Pentru alții, miocardita poate fi mortală.

Berger estimează că la camera de urgență unde lucrează la Spitalul de Copii Lurie din Chicago, ei văd aproximativ un copil pe săptămână cu afecțiunea aceasta pe timp de vară, când coxsackie și alți viruși care cauzează miocardită sunt în plină  expansiune. În general, acești tineri sunt sănătoși.

Te-ar mai interesa: Situația se înrăutățește peste noapte! Ce se va în...

Persoanele aflate la pubertate până la vârsta de 30 de ani prezintă un risc mai mare de miocardită, potrivit Fundației pentru Miocardită. Bărbații sunt afectați de două ori mai des decât femeile.

Câți oameni din SUA au dezvoltat miocardită după vaccinarea împotriva Covid-19?

La 31 mai, aproape 170 de milioane de americani aveau cel puțin o doză de vaccin Covid-19, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. În acest timp, mai puțin de 800 de cazuri de miocardită sau pericardită (inflamație a țesutului din jurul inimii) au fost raportate după administrarea vaccinului, conform CDC, majoritatea după a doua doză. Și acestea sunt numere preliminare – ar putea fi mai mici, deoarece investigațiile ulterioare ar putea arăta că nu toți acești oameni aveau de fapt miocardită sau pericardită.

Te-ar mai interesa: Un efect post-infecție mai puțin cunoscut. Nimeni ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private