luni, februarie 6, 2023

Alexandru Rafila, ministerul Sănătăţii, a vorbit despre restricţionarea temporară la export a anumitor medicamente, printre care antibiotice pentru copii şi oncologice.

„Examinăm posibilitatea restricţionării temporare la export pentru anumite categorii de medicamente, împreună cu Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale, mai ales antibiotice pentru copii şi alte tipuri de medicamente, inclusiv oncologice”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului: ̶...

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor realiza o metodologie de stabilire a preţurilor la medicamente.

„În perioada imediat următoare vom stabili împreună cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o metodologie de stabilire a preţurilor, care să nu ne mai aducă în situaţia dispariţiei multor molecule din motive comerciale, pentru că produsele dispar din cauza necompetitivităţii şi lipsei de realism a preţurilor cu care ele sunt vândute în România”, a explicat Rafila, citează Agerpres.

Alexandru Rafila: „Examinăm posibilitatea restricţionării unor medicamente”

Problema aprovizionării cu unele medicamente este globală, spune ministrul.

Te-ar mai interesa: Prof. Mărmureanu, despre cutremurul de 7,8 grade: ...

Românii străbat oraşul pentru a găsi antitermice. E criză de medicamente!
Criza medicamentelor a mutat farmaciile pe rețelele sociale. Părinţii au început să caute tratamente pentru gripă şi alte infecţii respiratorii pe diverse grupuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private