miercuri, august 10, 2022

Alexandru Rafila: „Până la finalul acestui secol, în România vor fi doar 12 milioane de locuitori”. Din păcate, în 2020 numărul copiilor români născuți în străinătate l-a depășit pe cel al copiilor născuți în țară.

Cea mai mare problemă pe care o avem ca neam, este de natură demografică : declinul și îmbătrânirea populației. În doar 30 de ani, populația României a scăzut de la 23 de milioane, la doar 16-17 milioane de români.

Te-ar mai interesa: Cei mai afemeiați bărbați din horoscop. Numerolog:...

Alexandru Rafila: „Până la finalul acestui secol, vom fi doar 12 milioane de locuitori”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă în privința natalității în România. Alexandru Rafila a declarat că, în acest ritm, până la finalul acestui secol, în țara noastră vor fi aproximativ 12 milioane de români.

„Acum, în România, avem undeva între 16 și 17 (milioane locuitori, n.e.) și acest lucru ne va duce în perioada următoare la o scădere constantă a populației cu o proiecție pentru anul 2050 de aprox. 16 – 16,5 milioane de locuitori, iar până la finalul acestui secol, puțin peste 12 milioane de locuitori.

Diferența între numărul de persoane care mor anual în România și numărul de copii care se nasc în fiecare an este de cel puțin 50.000 de persoane”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

„În 2020 numărul copiilor români născuți în străinătate l-a depășit pe cel al copiilor născuți în țară”

PSD pregătește o strategie pentru stimularea natalității. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre o serie de măsuri pe care social – democrații le propun pentru creșterea natalității, dar și pentru o viață mai bună a familiilor din România.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: două exerciții c...

  • în 2019 și 2020, în România s-a născut cel mai mic număr de copii din ultimii 50 de ani
  •  în 2020 numărul copiilor români născuți în străinătate l-a depășit pe cel al copiilor născuți în țară

Printre propunerile social-democraților se numără suspendarea ratelor la bancă pentru familiile tinere, pentru o perioadă de timp, acordarea de ajutoare pentru părinți, dar și de servicii medicale.

Trei măsuri sunt foarte importante:

  • creșterea alocațiilor
  • deduceri pentru salariații cu copii
  • tichete sociale pentru stimularea participării copiilor cu vârste de până la 6 ani la învățământul preșcolar (indiferent dacă vorbim de cel public sau privat, incluzând prevederi speciale pentru familiile monoparentale și pentru cele cu mai mult de trei copii)

„Soluția pentru natalitate nu ține doar de durata concediului de maternitate sau de nivelul alocației. Familiile tinere au nevoie de servicii, de creșe moderne, de școli, de servicii de sănătate adecvate.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic, medic nutriționist: Leguma numărul ...

(…) Tinerele familii trebuie să fie sprijinite și în achiziționarea unei locuințe și trebuie ajutate pe perioada în care copilul este mic, inclusiv prin suspendări ale plății ratelor”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private