miercuri, octombrie 5, 2022

Raportul despre corupție spune că o treime dintre rezidenții UE au folosit conexiuni personale pentru a avea acces la îngrijire medicală în timpul crizei Covid.

Aproape o treime dintre rezidenții din UE s-au bazat pe conexiuni personale pentru a avea acces la asistență medicală în timpul crizei Covid, iar aproximativ unul din cinci în România, Bulgaria, Ungaria și Lituania au plătit mită pentru astfel de servicii, a constatat un raport despre corupție, conform The Guardian.

Te-ar mai interesa: Schimbări dramatice: Ochii spun cât mai ai de trăi...

În cele 27 de state membre ale UE, aproape două treimi (62%) din cei 40.000 de respondenți dintr-un sondaj realizat de Transparency International au declarat că corupția din guvernul lor este o problemă majoră și  trei sferturi (76%) au spus că stagnează sau s-a agravat.

„UE este adesea văzută ca un bastion al integrității, dar aceste constatări arată că țările din regiune rămân vulnerabile la efectele insidioase ale corupției”, a declarat Delia Ferreira Rubio, președintele Transparency International. „În timpul unei crize de sănătate, utilizarea conexiunilor personale pentru a accesa serviciile publice poate fi la fel de dăunătoare ca plata mitei.

Te-ar mai interesa: Alimentul care trebuie scos din dietă. Profesorul ...

Raportul prezintă o imagine a nemulțumirii cu privire la relațiile confortabile dintre marile companii și guverne și un grad ridicat de implicare directă a cetățenilor în practicile corupte de acces la serviciile publice.

În timp ce doar 6% dintre persoanele din întreaga regiune au declarat că au considerat că este necesar să plătească mită pentru a obține sau accesa serviciile de sănătate, sondajul a constatat că 29% s-au bazat pe conexiuni personale, experiența cea mai frecventă în Republica Cehă (54% ), Portugalia (46%) și Ungaria (41%).

Te-ar mai interesa: Legătura dintre Andreea Esca și fiul lui Alexandru...

Cele mai mari proporții de oameni care au spus că au dat mită pentru a-și asigura asistența medicală au fost în România (22%), Bulgaria (19%), Ungaria (17%), Lituania (17%) și Croația (14%).

Utilizarea mitei pentru a avea acces la asistență medicală a fost, de asemenea, comparativ frecventă în Belgia (10%), Austria (9%) și Grecia (9%), potrivit sondajului, care a fost realizat în perioada octombrie și decembrie anul trecut.

Te-ar mai interesa: Ce sunt zaharurile ascunse? Substanțele dulci care...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private