Sari la conținut

Alimente bogate în vitamina D: 5 moduri interesante de a adăuga vitamina D în dieta ta de iarnă pentru un sistem imunitar sănătos

Alimente bogate în vitamina D. Importanța vitaminei D nu este un secret pentru nimeni. O vitamină liposolubilă, acest nutrient esențial este o necesitate pentru buna funcționare a corpului. Acesta joacă un rol major în creșterea celulelor, întărirea oaselor și a dinților, gestionarea diabetului și multe altele. Vitamina D ajută, de asemenea, la absorbția calciului și a fosforului din alimentele care promovează hrana generală.

Deficiența sa duce adesea la afecțiuni legate de inimă, probleme respiratorii, hipertensiune arterială și multe altele. Și în această pandemie de Coronavirus în curs, consumul adecvat de vitamina D este o necesitate pentru a întări imunitatea și a preveni infecțiile virale.

De fapt, un studiu, publicat în Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, a constatat că peste 80% dintre persoanele afectate de Covid-19 suferă de deficit de vitamina D. Prin urmare, experții din întreaga lume subliniază o nutriție adecvată pentru creșterea imunității, care poate reduce și mai mult riscurile de severitate a COVID-19.

O imunitate puternică ne ajută, de asemenea, să ne protejeze de inflamații, răceală, gripă și alte câteva afecțiuni sezoniere.

Alimente bogate în vitamina D

În timp ce soarele este cea mai puternică sursă de vitamina D, pentru cei care evită să iasă din casă în această situație de pandemie, puteți încărca diverse alimente pentru rezolvarea zilnică a vitaminei D. Unele dintre sursele dietetice de vitamina D sunt gălbenușurile de ou, lapte, iaurt, ciuperci, pește gras etc.

Având în vedere toți factorii, am găsit câteva modalități interesante de a adăuga vitamina D în dieta ta în timpul iernilor cu ajutorul unor alimente. Hai să aruncăm o privire!

  1. Fresh-ul / shake-ul de portocale

Iarna este aici, iar coșurile noastre cu fructe sunt încărcate cu portocale dulci și suculente. Un depozit de vitamine C și D, acest fruct de sezon are un număr nenumărat de beneficii pentru sănătate.

  1. Supă cremă de ciuperci cu broccoli

Ce este mai bine decât să savurezi o supă caldă într-o seară rece de iarnă! Un bol copios de supă nu numai că ne calmează sufletul, ci ne oferă și mai mulți nutrienți esențiali pentru sănătatea generală.

  1. Frittata cu ouă delicioase

Nu va fi o exagerare să spunem că ouăle sunt cel mai bun prieten al omului. Sunt simple, ușor de realizat și au un profil nutritiv puternic. În timp ce albușurile sunt cunoscute a fi ambalate în proteine, gălbenușul este un depozit de vitamina D. Deci, iată un fel de mâncare cu ouă și carne și legume, care poate face o masă sănătoasă în orice moment al zilei.

  1. Lapte de curcuma cu Masala

O comoară de ingrediente sănătoase, acest amestec a fost un remediu pentru mai multe probleme de sănătate de generații. Beneficiile acestei băuturi oferă doza zilnică de vitamina D.

  1. Smoothie cu migdale și spanac

Smoothie (făcut cu lapte sau iaurt) este adesea recunoscut ca fiind una dintre cele mai bune surse de vitamina D. Făcut cu fructe, legume și nuci, această băutură poate fi o parte a dietei zilnice pentru a vă alimenta cu vitamina D.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: