Sari la conținut

7 schimbări de prevenire a cancerului pe care trebuie să le faci în dieta ta chiar acum

Alimente toxice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cele mai toxice cinci alimente

Da, da, știm la ce vă gândiți: totul provoacă cancer în zilele noastre. Din păcate, unii infractori sunt mai răi decât alții. Natural On ne oferă lista alimentelor care cauzează cancer pe care trebuie să le evităm și înlocuitorii lor.

1. Înlocuiți alimentele dietetice cu alimente integrale

Alimentele dietetice, inclusiv alimentele congelate, sau alimentele preambalate etichetate ca fiind „dietetice” sau „cu conținut scăzut de grăsimi”, inclusiv sucurile dietetice, conțin în general un îndulcitor artificial numit aspartam.

Aspartamul provoacă multe boli și afecțiuni, inclusiv cancer. Pentru a pierde în greutate și a vă menține în formă, consumați fructe, legume, nuci și semințe proaspete, organice, crude.

2. Înlocuiți porumbul prăjit la cuptorul cu microunde cu cel adevărat

floricele de porumb
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Porumbul popcorn preparat la microunde conține o substanță chimică numită acid perfluorooctanoic ( PFOA), care este un carcinogen cunoscut. Atunci când îl încălziți, evaporați substanța chimică, lăsând un praf plăcut peste fiecare mușcătură albă și pufoasă.

3. Înlocuiți roșiile la conservă cu cele proaspete

Roșiile sunt excepțional de periculoase din cauza acidității lor ridicate, care se pare că face ca BPA să se prelingă din căptușeala conservei în roșiile însele.

rosii
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Nivelul de BPA poate fi atât de ridicat, de fapt; ar trebui să vă gândiți serios să nu le dați copiilor să le mănânce. Din cauza legilor FDA, nu există standarde pentru etichetarea BPA, așa că simplul fapt că pe o conservă nu scrie că are BPA nu înseamnă că nu conține BPA. Fiți în siguranță și evitați conservele.

4. Înlocuiți carnea procesată cu pește sălbatic

Legumele sunt pur și simplu prea importante, iar atunci când te încarci cu carne, te saturi și sari peste legume – care, din nou, sunt prea importante. Acestea fiind spuse, de asemenea, nu vrem să faceți cancer.

Așa că, dacă trebuie neapărat să mâncați carne, optați pentru pește, în special pește sălbatic capturat. Vedeți, chiar și peștele de crescătorie este rău pentru dumneavoastră. De exemplu, somonului de crescătorie i se administrează o substanță chimică pentru a căpăta acea faimoasă culoare roșie, deoarece dieta lor domestică, nu creează în mod natural acea culoare roșie intensă. Peștele de crescătorie conține tot felul de aditivi.

5. Înlocuiește chipsurile de cartofi cumpărate din magazin cu cele făcute în casă

Chipsurile de cartofi au arome artificiale, numeroși conservanți și, de asemenea, coloranți, ceea ce este altceva de care organismul tău nu are nevoie. Chipsurile de cartofi sunt prăjite la temperaturi ridicate pentru a le face crocante, dar acest lucru le face să producă și un material numit acrilamidă, un carcinogen cunoscut care se găsește și în țigări.

6. Înlocuiește uleiurile vegetale hidrogenate cu ulei de măsline

Uleiurile hidrogenate sunt folosite pentru a conserva alimentele procesate și pentru a le păstra un aspect atrăgător cât mai mult timp. Cu toate acestea, uleiurile hidrogenate influențează structura și flexibilitatea membranelor noastre celulare, ceea ce este legat de cancer. Evitați aceste preparate nesănătoase și rămâneți la uleiul de măsline sau – și mai bine – la uleiul de cocos.

7. Înlocuiți îndulcitorii artificiali cu Stevia

Pentru a prolifera, celulele canceroase par să prefere să se hrănească cu îndulcitori bogați în fructoză, cum ar fi siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS); motivul este că HFCS este metabolizat cel mai rapid și mai ușor de către celulele canceroase. Acum este clar de ce siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză este considerat cel mai rău infractor. Și din moment ce prăjiturile, plăcintele, fursecurile, sucurile, sucurile, sosurile, cerealele și multe alte produse alimentare extrem de populare, în mare parte procesate, sunt încărcate cu zaharuri rafinate și cu HFCS în special, acest lucru ajută la explicarea faptului că ratele de cancer sunt în creștere în aceste zile.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni cu puține calorii, încercați Stevia. Aceasta provine din frunzele unei plante cultivate în America de Sud.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel