Sari la conținut

Durerea de artrită se agravează odată cu vremea rece. Medic: mâncați aceste alimente pentru a opri durerea articulațiilor

Osteoartrita reprezintă o afecțiune articulară degenerativă
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Consultarea cu un medic sau specialist în reumatologie este esențială

Durerea de artrită se poate agrva pe vreme mai rece din cauza modificărilor presiunii barometrice care afectează negativ articulațiile.

Pe măsură ce temperaturile continuă să scadă, mulți pacienți cu artrită se confruntî cu articulații dureroase.

Din fericire, un expert a împărtășit cele mai bune alimente care ar putea ajuta la combaterea simptomelor de artrită.

În timp ce cauzele care stau la baza diferitelor tipuri de artrită pot fi diferite, majoritatea formelor de afecțiune articulară implică inflamație, care duc la durere și restricție de mișcare.

Prin urmare, o dietă care se concentrează pe reducerea nivelurilor de inflamație din corpul tău poate oferi o mână de ajutor, potrivit Shireen Kassam, fondator și director al Plant-Based Health Professionals UK.

„Dieta și obiceiurile de viață sunt de o importanță crucială pentru a minimiza riscul nostru de a dezvolta boli cronice, inclusiv diferite forme de artrită.

Mulți dintre noi nu ne gândim cu adevărat la sănătatea noastră până când ne îmbolnăvim.

Cercetările arată că alegerile noastre alimentare pot juca un rol semnificativ în prevenirea și gestionarea artritei.”

Regim antiinflamtor pentru artrită

Prin urmare, expertul a împărtășit cum să faci trecerea de la dieta normală la un regim alimentar antiinflamator.

Medicul a recomandat să vă uitați la natură atunci când încercați să vă creșteți aportul de alimente care pot viza durerea tratată de artrită.

Kassam a spus: „O dietă antiinflamatoare este formată predominant sau exclusiv din alimente vegetale integrale, adică fructe, legume, cereale integrale, fasole, nuci și semințe,  ierburi și condimente.

Aceste alimente formează piesa centrală a unui număr de modele de dietă sănătoasă, inclusiv dietele mediteraneene, vegetariene și vegane.

S-a demonstrat că dietele puternice din plante reduc durerea și îmbunătățesc calitatea vieții la persoanele care trăiesc cu artrită reumatoidă, osteoartrita și pot fi chiar utile în artrita psoriazică.”

Acest lucru se datorează faptului că alimentele vegetale sunt pline cu mii de nutrienți puternici, vitamine și minerale care oferă proprietăți antiinflamatorii.

Ingredientul din plante cu efecte similare ale ibuprofenului

În special, un ingredient puternic din plante ar putea chiar să se potrivească cu efectele analgezicelor precum ibuprofenul, potrivit unei recenzii, publicată în jurnalul BMJ Open Sport & Exercise Medicine.

Echipa de cercetare a analizat zece lucrări de cercetare care au studiat efectele extractului de turmeric asupra durerii de genunchi la pacienții cu osteoartrită.

Turmeric
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Analiza a concluzionat că turmericul părea a fi benefic pentru acești pacienți și că efectele sale au fost chiar comparabile cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, care includ, în unele cazuri, ibuprofen și aspirina.

În plus, te poți bucura de turmeric în dieta ta, dar trebuie să adaugi piper și grăsime pentru a-i activa proprietățile puternice.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: