Alimente care cresc nivelul glicemiei. Limitarea consumului, esențială dacă suferi de diabet

Din cuprinsul articolului

Nivelul glicemiei poate fi influențat de alimente care sunt bogate în zahăr. Deși unele sunt foarte sănătoase pentru majoritatea persoanelor, acestea trebuie consumate cu moderație dacă suferi de diabet și vrei să ții nivelul de zahăr din sânge sub control. Iată ce alimente trebuie să eviți dacă te confrunți cu această afecțiune.

Dacă suferi de diabet, nu trebuie să elimini complet anumite alimente. Este necesar, însă, consumul moderat. Monitorizarea nivelului de glicemie este de asemenea important, pentru a vedea ce alimente cresc rapid zahărul din sânge.

Alimente care cresc nivelul glicemiei

Banane

Sunt bogate în potasiu, vitamina B6 și fibre, dar și în carbohidrați. În special bananele foarte coapte trebuie evitate, pentru că au un indice glicemic crescut.

Pentru a contracara efectul asupra glicemiei, poți consuma banane în combinație cu o mână de nuci sau cu puțin unt de arahide fără zahăr. Proteinele și grăsimile din aceste alimente compensează creșterea nivelului de zahăr din sânge, scrie csid.ro.

Fasole

Este o sursă excelentă de proteine, fibre, micronutrienți și prebiotice care „hrănesc” microbiomul intestinal. Cu toate acestea, fasolea conține mulți carbohidrați, deci poate crește glicemia dacă este consumată în cantități mari. Poți să o combini cu pui, pește sau ouă pentru a reduce potențialul ei glicemic.

Alimente bogate în carbohidrați

Carbohidrații sunt ușor descompuși de organism și transformați în glucoză, în special cei carbohidrații rafinați. Aceștia se regăsesc în pâinea albă, paste, orez. Optează pentru pâine, cereale și orez în varianta integrală, mai bogată în fibre, care ajută la stabilizarea glicemiei.

Sucuri și băuturi bogate în îndulcitori

Pentru a menține glicemia în limitele normale, trebuie să evitați sucurile și alte băuturi îndulcite. O analiză publicată în jurnalul Diabetes Care arată că persoanele care au băut una- două băuturi îndulcite pe zi aveau un risc cu 26% mai mare de apariție a diabetului de tip 2 decât cei care au băut doar un pahar de 350 ml de suc pe lună. Înlocuirea sucurilor cu apă plată sau minerală poate ajuta și la scăderea în greutate.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

11 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

11 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

12 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

12 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

13 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic