vineri, octombrie 22, 2021

Detoxifierea pancreasului. Pentru un pancreas sănătos, e indicat să vă concentrați asupra alimentelor bogate în proteine, sărace în grăsimi animale și care conțin antioxidanți. Încercați carne slabă, fasole

și linte, supe clare și lacatate vegetale (cum ar fi laptele de in și laptele de migdale). Pancreasul dvs. nu va trebui să lucreze la fel de mult pentru a le procesa.

Spanacul, afinele, cireșele și cerealele integrale pot îmbunătăți digestia și pot lupta împotriva radicalilor liberi care afectează toate organele, inclusiv.

Dacă doriți ceva dulce, optați pentru fructe în loc de zaharuri adăugate, deoarece persoanele care suferă de pancreatită (inflamația pancreasului) prezintă un risc crescut de diabet.

Luați în considerare roșiile, castraveții și humusul și fructele pe post de gustări.

Pancreasul vă va mulțumi.

Ce să nu mănânci dacă ai pancreatită – alimente rele pentru pancreas

  • carne rosie
  • organe
  • mancare prajita
  • maioneză
  • margarină și unt
  • lactate pline de grăsimi
  • produse de patiserie si deserturi cu zaharuri adaugate
  • băuturi cu zaharuri adăugate

Dacă încercați să combateți pancreatita, evitați acizii grași trans în dieta dumneavoastră.

Alimentele prăjite sau cele extrem de procesate, cum ar fi chipsurile și hamburgerii sunt printre cele mai rele pentru pancreas. C

Alimente care detoxifiază pancreasul

Dacă vă recuperați în urma unei pancreatite

acute sau cronice, evitați să beți alcool. Dacă fumați, va trebui să renunțați la acest obicei.  Concentrați-vă pe consumul alimentelor cu conținut scăzut de grăsimi care nu inflamează pancreasul.

De asemenea, ar trebui să aveți grijă să vă hidratți corespunzător. Păstrați în permanență o sticlă sau un pahar de apă la îndemână.

Persoanele cu pancreatită cronică se confruntă adesea cu malnutriție din cazua scăderii funcției pancreasului. Cele mai frecevnte carențe la persoanele cu pancreatită sunt cele  de vitaminele A, D, E și K.

Reguli alimentare în pancreatită

Discutați întotdeauna

cu medicul sau nutriționistul înainte de a vă schimba obiceiurile alimentare atunci când aveți pancreatită. Iată câteva sfaturi pe care le-ar putea recomanda:

  • Consumați între șase și opt mese mici pe tot parcursul zilei, pentru a vă ușura digestia;
  • Utilizați MCT ca sursă primară de grăsimi, deoarece acest tip de grăsime nu necesită digerarea enzimelor pancreatice. MCT-urile pot fi găsite în uleiul de cocos și uleiul de sâmburi de palmier și sunt disponibile în majoritatea magazinelor de produse naturiste;
  • Evitați să consumați prea multe fibre simultan, deoarece acest lucru poate încetini

    digestia și poate duce la absorbția mai puțin decât ideală a nutrienților din alimente. Fibrele pot face, de asemenea, cantitatea limitată de enzime mai puțin eficientă;

  • Luați un supliment de multivitamine pentru a vă asigura că nu aveți carențe.

Citiți și: Cele mai bune ceaiuri pentru pancreatită

Interviu exclusiv. Specialist austriac în boli de pancreas: ”Diabetul poate fi unul din semnele incipiente ale cancerului pancreatic”

Simptome de pancreatită

Simptomele pancreatitei acute

  • Febră
  • Ritm cardiac mai mare
  • Greață și vărsături
  • Burta umflata si frageda
  • Durere în partea superioară a burticii care intră în spate. Consumul de alimentele bogate în grăsimi poate agrava situația

Simptomele pancreatitei cronice

Simptomele pancreatitei cronice sunt similare cu cele ale pancreatitei acute. Dar este posibil să aveți și:

  • Durere constantă în burtica superioară care iradiază în spate. Această durere poate fi invalidantă.
  • Diaree și scădere în greutate, deoarece pancreasul nu eliberează suficiente enzime pentru a descompune alimentele
  • Stomac deranjat și vărsături

 

Ultimele stiri