miercuri, mai 31, 2023

Unele alimente pot avea efecte negative asupra creierului. Afectand memoria si dispozitia, crescand astfel riscul de dementa si depresie. Din fericire, putem reduce acest risc prin eliminarea/reducerea din dieta a urmatoarelor alimente.

Alimente cu efecte negative asupra creierului. Evită aceste alimente! Sunt otravă curată

Este important sa stii ca anumite alimente pot fi daunatoare sanatatii creierului. Grasimile saturate, in special din surse animale, sunt asociate cu un risc mai mare de boli cardiovasculare, iar unele studii arata, de asemenea, ca pot creste riscul de deteriorare cognitiva. Surse de grasimi saturate sunt: unt, grasime animala, untura, ulei de cocos, ulei de bumbac, ulei de palmier, carne grasa.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Pentru a avea mintea „brici”, creierul uman are nevoie de alimente care să-l stimuleze și să mențină sinapsele la capacitate maximă. Oamenii de știință au furnizat dovezi privind influența factorilor alimentari asupra creierului. Ei spun că dieta, împreuna cu activitățile fizice, au un rol crucial in evolutia creierului și conturarea funcțiilor cognitive.

Consumul regulat al acestor alimente poate imbunatati sanatatea creierului. Adaugă în alimentația ta zilnică mentă, rozmarin, cimbru, ghimbir, fasole, ciuperci Reishi, ginseng

Mentă

Menta nu este doar un ingredient pe care îl pui în dulciuri sau o plantă din care faci ceai. Menta are niște puteri uimitoare de stimulare a creierului. Un studiu pe Edu Birdy a arătat că doar mirosind această plantă îmbunătățește memoria. Prospețimea și mirosul puternic al acestei ierburi oferă persoanei un sentiment de revigorare. Nici măcar nu trebuie să o consumi. Doar trebuie să agăți câteva frunze în casă și deja își va face efectul, potrivit healthline.com.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Rozmarin

Acest condiment este ușor de cultivat și se potrivește de minune cu orice fel de mâncare de carne. Cu toate acestea, dacă nu mâncați carne, nu vă faceți griji, este un companion excelent într-un pesto de busuioc. Rozmarinul a fost folosit ca un stimulent pentru creier de ani de zile. Cu toate acestea, abia în studii recente s-a constatat că ajută memoria pe termen lung și crește vigilența.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Cimbru

Cimbrul este o altă plantă versatilă care poate fi adăugată la multe feluri de mâncare. Acesta conține niveluri ridicate de luteolină, despre care se crede că ajută creierul să își sporească nivelul de antioxidanți. De asemenea, stimulează nivelurile de grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care este asociat cu niveluri mai ridicate de funcționare a creierului. Cimbrul este, de asemenea, ușor de cultivat și necesită foarte puțină întreținere.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii uimitoare și este cunoscut în special pentru combaterea bolilor neurodegenerative precum boala Parkinson.

De asemenea, s-a constatat că ghimbirul stimulează timpul de reacție și atenția la adulții tineri și de vârstă mijlocie. Dacă acest lucru nu este suficient, memoria de lucru primește, de asemenea, un impuls, potrivit stiridiaspora.ro.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Fasole

Fasolea este subestimată în lumea nutriției, dar asta din cauza stigmatului că îți dă gaze. Cu toate acestea, fasolea este bogată în colină, care este esențială în crearea de noi neurotransmițători în creier. Aproape că se poate spune că este alimentul de construcție musculară a creierului. Partea cea mai bună este că puteți consuma aproape orice tip de fasole și are același efect.

Ciuperci Reishi

În multe cazuri, funcția creierului este perturbată sau scăzută din cauza unor factori externi, cum ar fi depresia sau stresul. Alimentele care combat aceste afecțiuni stimulează apoi și indirect funcția cerebrală. Ciupercile Reishi nu îți vor scădea nivelul de anxietate sau depresie, dar vor combate simptomele și, în schimb, vei putea gândi limpede.

Ginseng

Atunci când faceți exerciții fizice, vă simțiți revitalizat și, ca urmare, vă concentrați mult mai bine. Ginsengul este un stimulent natural uimitor, iar atunci când vitalitatea ta este stimulată, la fel este și funcția creierului tău.

Ginsengul este ca un fel de multi-vitamină a naturii, deoarece este folosit pentru a îmbunătăți sănătatea mentală și vitalitatea generală. Se spune că activează neurotransmițătorii și, ca urmare, îmbunătățește memoria.

Medicii recomandă să adaugi în alimentația zilnică următoarele alimente:

Acizi grasi omega -3
Afine
Aproape orice fruct sau leguma
Cafeina (ceai, cafea)
Ceapa
Chia
Fibre insolubile
Flavonoide si polifenoli
Mere (in special coaja)
Nuci
Orez brun
Orz
Quinoa
Rosii
Seminte de in
Somon, pastrav
Spanac
Tumeric

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private