Categories: Expertul zilei

Alimente cu puternic efect cardioprotector. Cine le consumă zilnic nu face boli de inimă

Cardioprotectoare naturale. Problemele cardiovasculare se pot preveni cu ajutorul unui stil de viață echilibrat, cu ajutorul sportului, prin evitarea sedentarismului și printr-o alimentație cât mai sănătoasă.

Atunci când există unele probleme trebuie însă să respecți tratamentul medicului specialist cardiolog. Însă trebuie și să fii extrem de atentă la tot ceea ce mănânci. Unele alimente au grijă de inima ta, altele, din contră îi dăunează.

Specialiștii susțin că alimentația cardioprotectoare contribuie la prevenirea problemelor cardiovasculare. Mai exact, atunci când ai grijă la ceea ce consumi, poți reuși să menții în limite normale colesterolul, trigliceridele, glicemia, dar și să eviți acumularea necontrolată a kilogramelor în plus.

Cardioprotectoare naturale

Cât mai multe fructe și legume, zilnic. Fructele nu sunt bogate în calorii, dar sunt o sursă bogată de vitamine și minerale. În plus, majoritatea conțin o cantitate importantă de antioxidanți care protejează inima și vasele de sânge. Foarte bune sunt coacăzele, afinele, căpșunile. Mai exact, potrivit unui studiu, femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 42 de ani, care au consumat mai mult de trei porții de afine și căpșuni pe săptămână, au avut un risc de atac de cord de 32% mai mic comparativ cu cei care au mâncat mai puțin.

Consumă pește cât mai des, iar carnea roșie cât mai puțin. De preferat este să mănânci somon, sardine, hering fiindcă au acizi grași Omega 3 care contribuie la scăderea trigliceridelor și a colesterolului din sânge.

Alimente care scad colesterolul rău

Este ideal să micșorezi consumul de dulciuri dar și să consumi în cantități mici paste făinoase, pâine albă, orez, cartofi.

Trebuie limitată cantitatea de grăsimi saturate și trans, deoarece în acest fel se poate reduce colesterolul din sânge și implicit scade riscul de boală coronariană. Este știut faptul că un nivel ridicat de colesterol din sânge duce la ateroscleroză care la rândul său crește riscul de infarct miocardic și de accident vascular cerebral.

Poți consuma însă nuci deoarece sunt bogate în proteine şi fibre, substanţe nutritive care protejează inima. Totodată, nucile sunt sursă de vitamina E, cunoscută pentru faptul că reduce nivelul colesterolului rău.

Alimente care scad tensiunea arterială

Ciocolata neagră, cea care conţine 60-70% cacao, ajută la normalizarea presiunii sangvine. În plus, previne coagularea sângelui în timp ce combate inflamaţia.

Mare atenție la cantitatea de sare pe care o pui în mâncare, mai ales dacă ai probleme cu tensiunea arterială. De asemenea, este bine să eviți mezelurile, telemeaua, murăturile, suplele la plic, fiindcă toate abundă în sare.

Recent Posts

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

12 minute ago

Ouă pe care ar trebui să le eviți! Medic: Pot genera o toxiinfecție groaznică

Ouăle ar putea fi contaminate cu bacterii periculoase, cum ar fi Salmonella, care poate provoca…

42 de minute ago

Părintele Vasile Ioana: Mormântul lui Iisus Hristos este în fiecare biserică astăzi

Părintele Vasile Ioana a amintit despre importanța Prohodului Domnului, o slujbă la care credincioșii participă…

o oră ago

Ce trebuie să ai în portofel în noaptea de Înviere. Lidia Fecioru: Ne va purta noroc

Ce trebuie să ai în portofel în noaptea de Înviere. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit…

2 ore ago

„Am făcut un test ADN – fiul meu nu este copilul meu biologic, ar trebui să-i spun?”

Mărturisirea unui tânăr de 30 de ani despre rezultatele șocante ale unui test ADN a…

2 ore ago

O zodie primește ajutor DIVIN după Paște. Va avea mare noroc în tot ceea ce face

Cristina Demetrescu spune că un semn beneficiază de un ajutor neașteptat la scurt timp după…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic