Sari la conținut

Alimentele care scad colesterolul pentru a vă menține arterele desfundate

artere blocate
sursa foto: arhiva doctorul zilei
artere blocate

Păstrarea inimii sănătoase ar trebui să fie întotdeauna o prioritate absolută. La urma urmei, este mușchiul din centrul fiecărui sistem din corpul tău! Lăsat nemonitorizat, nivelurile ridicate de colesterol pot duce la atacuri de cord și hipertensiune arterială. Mai jos este o listă cu  alimente care scad colesterolul pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inimă și pentru a vă menține arterele fără plăci.

Strugurii

grapes

Doriți să reduceți colesterolul și grăsimile din sânge?  Strugurii conțin un compus natural care poate reduce colesterolul și trigliceridele. În testele efectuate pe celulele hepatice, cercetătorii au descoperit că strugurii au avut efecte similare cu ciprofibratul, un medicament utilizat pentru scăderea nivelului de colesterol și trigliceride.

Nucile

walnuts

Ambalate cu substanțe nutritive esențiale, nucile sunt o modalitate gustoasă de a oferi corpului tău fibre și proteine. Nucile  sunt bogate în acizi grași omega-3, ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului de trigliceride din sânge. Acești acizi grași pot, de asemenea, să acționeze pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și pentru a încetini acumularea plăcii în artere.

Varza

cabbage

Fibrele naturale găsite în varză  se leagă împreună cu acizii biliari care se află în tractul digestiv. Când se întâmplă acest lucru, acizii biliari sunt excretați mai ușor, ducând la reducerea nivelului de colesterol. În timp ce varza crudă oferă, de asemenea, acest beneficiu, este mai pronunțată atunci când leguma este gătită la aburi.

Vinul roșu

red wine

Atunci când este consumat moderat, vinul roșu  este bine cunoscut ca fiind o băutură sănătoasă pentru inimă. Conținutul său de antioxidanți promovează sănătatea arterelor și crește nivelul bun de colesterol, scăzând în același timp nivelul de colesterol rău.

Fasolea

beans

Consumul de fasole poate avea un efect puternic asupra nivelurilor LDL. O analiză a mai mult de 1000 de persoane a arătat că o porție pe zi de leguminoase  este legată de o reducere cu 5% a nivelului de colesterol rău. Strecurați niște hummus, linte sau pastă de fasole în următoarea masă pentru a profita de beneficiile acestor legume nutritive.

Ulei de măsline

olive oil

S-a demonstrat că grăsimea mononesaturată din uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL. Uleiul de măsline este, de multă vreme, un aliment de bază în țările mediteraneene, care sunt cunoscute pentru ratele lor scăzute de boli de inimă. Folosiți-l într-un dressing pentru salată pentru a vă bucura  pe deplin de gustul și textura cremoasă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel