Sari la conținut

Alimente energizante care nu îngrașă. Cum îți asiguri aportul necesar de energie cu o simplă gustare?

alimente energizante

Din cuprinsul articolului

Pentru a-ți asigura energia zilnică necesară, organismul are nevoie de nutrienți esențiali și alimente bogate în substanțe hrănitoare. Pentru a avea o zi cât mai productivă, este indicat să consumi aceste alimente energizante care, de asemenea, sunt sărace în calorii și au grijă de silueta ta.

Micul dejun este masa principală care alimentează organismul după pauza din timpul nopții. Această masă trebuie să fie bogată în alimente bogate în nutrienți pe care organismul tău să îi transforme în energia esențială.

Aceste alimente trebuie să conțină fibre, pectine și alte minerale care stimulează rezervele de energie ale corpului și îți îmbunătățesc starea de concentrare și productivitatea.

Alimente energizante sărace în calorii

Banane

Bananele sunt pline de fibre, zaharuri cum ar fi sucroza, glucoza şi fructoza. Ele sunt cea mai bună alegere pentru a îţi energiza şi reface corpul. Dacă vrei o gustare care să te sature şi să îţi umple corpul de energie, trebuie doar să adaugi nişte alune şi migdale într-un bol peste banane. Ar trebui să mănânci o banană la micul dejun şi câte una după fiecare masă, recomandă Verzuliu.

Ouă

Ouăle sunt cea mai bună şi bogată sursă de proteine. Un singur ou asigură 30% din necesarul zilnic de proteine, din care 97% sunt absorbite de corp. Ouăle constituie un mic dejun ideal deoarece sunt pline de aminoacizi esenţiali care sunt vitali în reconstruirea muşchilor corpului şi care îţi dau putere.

Spanac

Spanacul este plin de fier, nutrient vital de care corpul are nevoie pentru a produce energie. O salată de spanac este cea mai potrivită opţiune pentru prânz, deoarece te te va feri de oboseala care apare în mijlocul zilei şi îţi va da energie până la ora cinei.

Portocale

Aceste citrice delicioase sunt pline cu Vitamina C, acid folic şi potasiu şi te vor ajuta să te bucuri de gustul dulce, fără a îţi creşte nivelul zahărului din sânge. Membranele portocalelor sunt bogate în pectine şi fibre, doi nutrienţi care îţi energizează şi fortifică organismul.

Orezul brun

Orezul brun este plin de mangan, un mineral bogat în nutrienţi care ajută corpul să extragă energia din carbohidraţi şi proteine. Manganul umple corpul de energie şi te va ajuta să te simţi energizată şi în priză pe tot parcursul zilei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel