Sari la conținut

Alimente interzise în psoriazis! Evită-le cât poți

boala de piele
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Psoriazisul este o boală a pielii care provoacă erupții cutanate roșii, solzoase, cu mâncărimi, în special pe genunchi, coate, trunchi și scalp.

Psoriazisul este o boală comună, de lungă durată (cronică), fără tratament. Poate fi dureroasă, poate interfera cu somnul și poate face dificilă concentrarea. Această afecțiune apare de obicei în cicluri, cu erupții care durează câteva săptămâni sau luni și apoi se reduc.

Declanșatorii obișnuiți la persoanele cu predispoziție genetică la psoriazis includ infecții, tăieturi sau arsuri și anumite medicamente.

Există tratamente care vă ajută să controlați aceste simptome. În plus, poți încerca obiceiuri de stil de viață și strategii care te vor ajuta să trăiești mai bine cu psoriazis, scrie MayoClinic.

Cinci alimente de evitat

Alimente interzise în psoriazis. Ultra-procesate. Luați-vă rămas bun de la prăjituri, înghețată sau preparate din supermarket, printre altele. Motivul? Grasimile nesanatoase care din aceste alimente vă fac să suferiți focare mai mari, din cauza caloriilor mari pe care le conțin. De fapt, persoanele cu obezitate au mai multe șanse de a dezvolta psoriazis.

Carne roșie și lactate. Diverse studii indică faptul că pot stimula inflamația erupțiilor și, prin urmare, mâncărimea datorită nivelului lor de grăsimi trans și omega-6.

Alimente bogate în zahăr. Prea mult și în mod constant, dincolo de stimularea erupțiilor cutanate, poate provoca alte probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare. In acest sens, se recomanda evitarea orezului alb, a sucurilor de fructe fara pulpa sau a painei alba.

Anumite legume. Și roșiile, vinetele și ardeii sunt pe această listă datorită nivelului lor ridicat de alcaloizi, compuși găsiți în aceste legume care pot provoca și erupții.

Alcool. Alcoolul, deși nu este un aliment, este și el pe lista de evitat. Se recomanda consumul moderat si ocazional. Motivul? Consumul său zilnic poate afecta funcția hepatică și, prin urmare, poate reduce eficacitatea tratamentului pentru psoriazis.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: