Sari la conținut

Alimente miraculoase pentru plămâni. Te ajută să respiri mai bine

Alimentele cele mai prietenoase pentru plămâni, te vor ajuta să respiri mai bine. Iată de ce este indicat să le introduci în meniurile tale.

Usturoiul

Alicina este principalul fitonutrient prezent în usturoi, responsabil pentru nenumăratele sale beneficii. Are proprietăți antimicrobiene, anticancerigene, dar și de scădere a tensiunii arteriale.

Oamenii de știință chinezi au descoperit că usturoiul are un efect pozitiv asupra pacienților bolnavi de plămâni sau cu cancer pulmonar.

Merele

Merele sunt o sursă bogată de antioxidanți și fitochimicale, cum ar fi catehinele, acid clorogenic (supranumit și inamicul obezității) și florizină, o substanță din coaja de măr, care administrată în organism, mărește permeabilitatea filtrului renal. Toate aceste fitochimicale pot previni boli ca astmul, cancerul, inflamațiile sau bolile cardiovasculare.

Consumă un măr pe zi, la micul dejun sau ca gustare, pentru a-ți menține plămânii sănătoși.

Ghimbirul

Este unul dintre cele mai apreciate condimente, cunoscut ca remediul nr. 1 în tratarea răcelilor sau a gâtului roșu. Oamenii de știință au descoperit că ghimbirul conține gingerol, substanță cu proprietăți medicinale extrem de puternice. Gingerolul este principalul compus bioactiv din ghimbir. El este responsabil pentru o mare parte din proprietățile sale medicinale și are efecte antiinflamatorii și antioxidante puternice.

Gingerolul ajută și la prevenirea astmului, răcelilor, migrenelor și a hipertensiunii. Cea mai bună modalitate de administrare a ghimbirului este prin presarea unei bucățele de rădăcină proaspătă și adăugarea ei în apa de dimineață.

Fructele de pădure

Căpșunile, zmeura, merișorul, murele și afinele abundă în acizi fenolici, flavonoizi, tanini, acid ascorbic și alte fitochimicale valoroase.

Ele reduc inflamațiile din corp, accelerează imunitatea, protejează inima și combat diferite tipuri de cancer.

Caisele

Nu sunt doar delicioase, ci adevărați gardieni ai plămânilor tăi. Oamenii de știință au descoperit că sunt sursă de vitamina C, vitamina E, beta-caroten și licopen. Toți acești compuși antioxidanți ne protejează de radicalii liberi. Caisele au proprietăți antialergice, antiinflamatoare și anticancerigene.

Avocado

Bogat în vitaminele E, K, B6, riboflavină, acid pantotenic, niacină, plus acizi grași din belșug. Aceste vitamine au proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Mai mult, savanții au descoperit că cine consumă avocado ajută la reducerea artritei, o inflamație a încheieturilor.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel