Sari la conținut

Alimente pentru creier care vă ajută să vă concentrați

Vitamine si minerale pentru creier
Sursă foto: pixabay
Lipsa unei anumite vitamine crește riscul apariției bolii Alzheimer.

Ascultați noutățile despre alimente și suplimente alimentare și veți crede că pot face totul, de la concentrarea mai accentuată pentru a spori memoria, durata de atenție și funcția creierului.

Dar chiar funcționează? Nu se poate nega că pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru îmbătrânește odată cu noi. Vestea bună este că îți poți îmbunătăți șansele de a menține un creier sănătos dacă adaugi alimente și băuturi „inteligente” în dieta ta.

Cofeina vă poate face mai alerți

Nu există niciun glonț magic care să mărească IQ-ul sau să te facă mai inteligent – dar anumite substanțe, cum ar fi cofeina, te pot energiza și te pot ajuta să te concentrezi. Găsită în cafea, ciocolată, băuturi energizante și unele medicamente, cofeina vă oferă acel inconfundabil bâzâit de trezire, deși efectele sunt pe termen scurt. Și mai mult este adesea mai puțin: dacă exagerați cu cofeina, cel mai probabil veți începe să vă simțiți agitați.

Zahărul poate spori vigilența

Zahărul este sursa preferată de combustibil a creierului tău – nu zahărul de masă, ci glucoza, pe care corpul tău o procesează din zaharurile și carbohidrații pe care îi consumi. De aceea, un pahar de suc de portocale sau alt suc de fructe poate oferi un impuls pe termen scurt memoriei, gândirii și capacității mentale.

Totuși, un consum exagerat poate afecta memoria, alături de alte organe. Consumați în cantități rezonabile zahăr adăugat, întrucât este legat de boli de inimă și alte afecțiuni.

Mâncați micul dejun pentru a vă alimenta creierul

Tentați să omiteți micul dejun? Studiile au constatat că micul dejun poate îmbunătăți memoria și atenția pe termen scurt. Studenții care mănâncă micul dejun tind să aibă performanțe mai bune decât cei care nu o fac. Alimentele din partea de sus a listei de combustibili pentru creier ale cercetătorilor includ cereale integrale bogate în fibre, lactate și fructe. Doar nu mâncați în exces; Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că micul dejun bogat în calorii pare să împiedice concentrarea.

Peștele este cu adevărat hrană pentru creier

O sursă de proteine legate de creșterea capacității creierului este peștele – bogat în acizi grași omega-3, aceștia sunt esențiali pentru sănătatea creierului. Aceste grăsimi sănătoase au o putere uimitoare asupra creierului: o dietă cu niveluri mai ridicate a acestora a fost legată de riscuri mai mici de demență și accident vascular cerebral și declin mental mai lent; în plus, pot juca un rol vital în îmbunătățirea memoriei, mai ales pe măsură ce îmbătrânim.

Pentru sănătatea creierului și a inimii, mâncați două porții de pește săptămânal.

Alimente pentru creier

Adăugați în dietă o doză zilnică de nuci și ciocolată

Nucile și semințele sunt surse bune de vitamina E antioxidantă, care a fost legată în unele studii de un declin cognitiv mai puțin pe măsură ce îmbătrânești. Ciocolata neagră are, de asemenea, alte proprietăți antioxidante puternice și conține stimulenți naturali precum cofeina, care poate spori concentrarea.

Adăugați avocado și cereale integrale

Fiecare organ din corp depinde de fluxul sanguin, în special inima și creierul. O dietă bogată în cereale integrale și fructe, cum ar fi avocado, poate reduce riscul bolilor de inimă și poate reduce colesterolul rău. Acest lucru reduce riscul de acumulare a plăcii și îmbunătățește fluxul de sânge, oferind o modalitate simplă și gustoasă de a arde celulele creierului.

Cerealele integrale, cum ar fi floricele de porumb și grâul integral, contribuie, de asemenea, cu fibre dietetice și vitamina E. Deși avocado are grăsimi, grăsimea mononesaturată, bună pentru dvs, ajută la fluxul sanguin sănătos.

Afinele sunt super nutritive

Cercetările efectuate pe animale arată că afinele pot ajuta la protejarea creierului de daunele provocate de radicalii liberi și pot reduce efectele afecțiunilor legate de vârstă, cum ar fi boala Alzheimer sau demența. Studiile arată, de asemenea, că dietele bogate în afine au îmbunătățit atât învățarea, cât și funcția musculară a șobolanilor în vârstă, făcându-i egali mental cu șobolanii mult mai tineri.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.