Alimente pentru detoxifierea ficatului. Ce mănânci pentru a evita ficatul gras?

Alimentația influențează în mod direct sănătatea generală a organismului. Anumite alimente pot fi dăunătoare pentru organism, mai ales dacă sunt consumate în cantități mari sau nu fac parte dintr-un stil de viață echilibrat. Un stil de viață echilibrat și sănătos include atât alimentația corespunzătoare, cât și mișcarea și odihna suficientă. Ce alimente trebuie să consumi pentru detoxifierea ficatului, în mod natural?

Detoxifierea ficatului se poate realiza prin alimentație, în mod natural, fără a folosi anumite produse farmaceutice și suplimente alimentare. Iată ce alimente ar trebui să consumi și ce la ce alimente ar trebui sp renunți pentru a evita îmbolnăvirea ficatului, conform nutriționistului Lygia Alexandrescu, citată de Antena3.

„Cruditățile, fructele și legumele proaspete, în special cele cu pigment închis (verzi, portocalii, galbene, roșii) trebuie să reprezinte 30-40% din rația totală alimentară deoarece sunt bogate în enzime, vitamina C, substanțe antibiotice naturale si fitonutrienți anticancerigeni; iar pentru detoxifierea ficatului sunt esențiale.

Grăsimile – cele saturate trebuie evitate pentru că îngreunează funcționarea ficatului și a colecistului. Grăsimile saturate se găsesc în: lactatele integrale, uleiul vegetal procesat, alimente prăjite, carne grasă sau din conserve. Pentru persoanele care primesc diagnosticul de steatoză hepatica sau ficatul gras, se recomandă înlocuirea laptelui de vacă sau capră cu cel de orez sau migdale.

Grăsimile nu trebuie excluse însă, trebuie consumate cele nesaturate conținute în: pește, avocado, nuci proaspete, ulei de măsline sau de struguri presat la rece, semințe neprăjite și nesărate de floarea soarelui, dovleac, susan și in.

Cât mai natural – îndulcitorii artificiali, adaosurile de substanțe care îmbogățesc gustul, coloranții, stabilizatorii trebuie excluși din dietă, în special în cazul persoanelor cu ficat gras.

Diversitate de proteine – acești nutrienți pot proveni atât din surse animale, cat si vegetale: carne de pasăre (fără piele), pește, ouă dar și cereale integrale, nuci, semințe sau legume. Vegetarianismul strict nu dăunează funcției hepatice, însă este necesară suplimentarea cu vitamina B12”, recomandă nutriționistul, conform Antena3.

Astfel, persoanele care își doresc să mențină sănătatea ficatului nu trebuie să facă sacrificii substanțiale. Trebuie doar să asocieze corect consumul de alimente, iar acestea ar trebui să aibă o sursă cât mai naturală.

Recent Posts

Nereguli la produsele lactate. Ce au găsit inspectorii ANSVSA

Nereguli la produsele lactate consytatate după un control efectuat de ANSVSA. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară…

25 de minute ago

4 zodii instabile emoțional. Își schimbă starea de spirit într-o singură clipă

V-ați întrebat vreodată de ce unii oameni par mai instabili emoțional decât alții? Potrivit astrologiei,…

55 de minute ago

Ceaiul care topește grăsimea de pe burtă. Lidia Fecioru: Vindecă tot ce înseamnă infecțiile cu echinococi, stafilococi, gonococi

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru ne dezvăluie un remediu miraculos care ne ajută să ardem grăsimile și…

o oră ago

În ce zile NU se spală în Săptămâna Mare! E mare PĂCAT

În unele zile din Săptămâna Patimilor, e păcat să te apuci să speli rufe sau…

2 ore ago

Zodia lovită de un val de prosperitate. Are șansa să câștige o mulțime de BANI

Camelia Pătrășcanu prevestește prosperitate pentru o zodie. Totodată, și alți nativi se vor bucura de…

2 ore ago

Marcel Ciolacu: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!“

Marcel Ciolacu a lansat o ironie lipsită de inspirație în cadrul unei conferințe de presă…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian