Sari la conținut

Alimente pentru ficat sănătos. De ce este esențial să îi menții sănătatea și ce trebuie să consumi?

sfecla roșie
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Dieta cu sfecla roșie

Ficatul este responsabil pentru eliminarea toxinelor acumulate în organism. De asemenea, un ficat sănătos îndeplinește funcții metabolice, digestive, filtrează sângele și este esențial pentru imunitate. Deoarece tot ceea ce consumăm este controlat de ficat, este foarte important să fim atenți la alimentație, pentru a-i menține sănătatea.

Ficatul este unul dintre cele mai mari organe din corp, cântărind aproximativ 1,5- 2 kg. Acesta îndeplinește multiple funcții importante pentru organism. Un ficat sănătos este responsabil pentru eliminarea corespunzătoare a substanțelor toxice din organism, protejându-ne de apariția diverselor afecțiuni.

Tot ceea ce consumăm este controlat și filtrat de ficat, iar menținerea sănătății acestui organ este esențială pentru sănătatea generală. Iată ce alimente ajută ficatul să își îndeplinească funcțiile și îi stimulează activitatea normală!

Grapefruit

Grapefruit-ul este un fruct bogat în vitamina C, pectină și antioxidanți, nutrienți esențiali care stimulează regenerarea celulară și te protejează de radicalii liberi. Grapefruit-ul poate fi consumat sub formă de suc sau ca atare, cu tot cu pulpă, pentru e beneficia de toate substanțele active. Acesta conține și vitamina E, tiamină, riboflavină, niacină, potasiu, acid folic, zinc, acid pantotenic, fosfor, mangan şi cupru, fiind un superaliment excelent pentru ficat. De asemenea, întărește imunitatea și accelerează arderea grăsimilor.

Sfecla roșie

Sfecla roșie este considerată una dintre cele mai bune surse de betacaroten. Betacarotenul ajută ficatul să se regenereze și susține funcționarea normală a acestuia. Sfecla roșie poate fi consumată în salate, sucuri și smoothie-uri.

Usturoi

Usturoiul este bogat în compuși care stimulează ficatul să producă enzimele responsabile pentru eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, usturoiul contine cantități semnificative de alicină si seleniu, doi compuși naturali care curăță ficatul de toxine.

Ceai verde

„Ceaiul verde este bogat în conținutul de catehine – antioxidanți benefici pentru ficat. Atenție mare însă la extractul de ceai verde, care nu este deloc benefic pentru persoanele care suferă de afecțuni hepatice, solicitând foarte tare ficatul. Alege întotdeauna să consumi ceai verde, nu extract de ceai verde ori alte suplimente pe bază de ceai verde”, informează doc.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.