În ţara noastră, rata mortalităţii cauzată de afecţiunile cardiovasculare, majoritatea provocate de colesterol, este de 61% din numărul total al deceselor.
Principala metodă prin care puteţi ţine în frâu colesterolul este regimul alimentar.
,,Regimul alimentar trebuie să conţină cât mai multe fructe şi legume, cereale integrale şi diverse lactate degresate, peşte atât slab cât şi gras. Evitați preparatele din carne de porc, oaie, miel, brânzeturile grase care au un conţinut de colesterol aproape similar cu cel al cărnii grase de porc, dulciurile concentrate şi alcoolul,” recomandă medicul cardiolog Luminiţa Iliuţă.
Vă prezentăm câteva alimente şi nutrienţi pe care să le consumaţi pentru a scădea colesterolul în mod natural:
De evitat:
– gălbenuşurile de ou
– lactatele grase
– alimentele fast-food
– carnea procesată
De asemenea, puteţi încerca si extractele din plante: ,Armurarul este o plantă care ajută la scăderea colesterolului şi protejează ficatul, anghinarea şi rostopasca sunt de asemenea foarte bune atât pentru colesterol cât şi ca protecţie hepatică, însă nu trebuie folosite o perioadă mai mare de 2-3 săptămâni. Păpădia, mesteacănul şi urzica sunt şi ele folositoare datorită efectului depurativ”, a explicat specialistul în fitoterapie, acupunctură şi homeopatie, Gabriela Papazian- Urdareanu.
Uniunea Europeană a decis să interzică anumite arome cu gust de afumat utilizate de industria…
Meteorologii anunţă un nou val de frig, după câteva zile cu soare și temperaturi asemănătoare…
Normele de aplicare a noii legi a pensiilor, care cuprind condițiile de acordare, stabilire și…
Mesele de sărbători sunt pline de bucate tradiționale, însă doua legume nu ar trebui să…
Maestrul Florin Piersic este internat în spital și deși starea sa se menține stabilă, nu…
Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după…