Sari la conținut

Alimentele care duc la îmbătrânirea prematură și afectează cel mai mult sănătatea

otrăvurile ascunse din alimente
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
obiceiul alimentar care scurteaza viata

Alimentația joacă un rol foarte important în viața noastră. Aceasta poate susține sănătatea organismului sau îl poate îmbolnăvi, motiv pentru care este indicat să avem un stil de viață cât mai sănătos.

Deși pot fi plăcute, anumite alimente sunt foarte nesănătoase pentru organismul nostru. Aceste pot duce la deshidratare și stimulează dezvoltarea inflamației în organism, efecte care alterează, în timp, sănătatea corpului.

Top 5 alimente care te îmbătrânesc prematur

Alimentele prăjite

Procesul de prăjire susține formarea de radicali liberi, molecule instabile care deteriorează celulele organismului și, în consecință, îmbătrânesc pielea. De asemenea, acumularea radicalilor liberi este asociată cu dezvoltarea unor afecțiuni grave, precum cancerul. Alimentele prăjite nu afectează numai pielea, dar și sănătatea generală.

Produsele ce conțin cofeină

Cofeina are proprietăți diuretice care, în anumite cazuri, pot duce la deshidratare. Deshidratarea este direct asociată cu îmbătrânirea pielii și organismului. Astfel, este recomandat să nu consumi cofeină în cantități excesive.

Carne la grătar

Coacerea cărnii la temperaturi foarte ridicate declanșează un proces inflamator care se transferă, prin consum, în organism. Așadar, dacă vrei să eviți afecțiunile cauzate de procesele inflamatorii interne, este recomandat să consumi carne la grătar în moderație sau să aștepți până când carnea ajunge la o temperatură mai potrivită, scrie doc.ro.

Alimente picante

Acest proces este cauzat de felul în care alimentația iute inflamează vasele sangvine, ceea ce poate duce la spargerea acestora și, în consecință, apariția unor pete roșietice, cu aspect de floare, pe ten și pe corp. Acestea sunt adesea asociate cu roșeața specifică rozaceei.

Mâncărurile congelate, gata de consum

Mâncărurile gata de consum, care necesită 5 minute de încălzire la cuptorul cu microunde, conțin cantități mari de sodiu – undeva la jumătate din aportul necesar de sodiu pe zi. Atunci când depășești cantitatea de sodiu, rinichii sunt suprasolicitați și, în majoritatea cazurilor, nu pot elimina excesul de lichid cerut de organism după ce depășești cantitatea de sare.

Astfel, lichidele se transformă în depozite în anumite zone din organism, afecțiune numită și retenție de apă.

 

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel