Sari la conținut

Alimentele care îți îmbătrânesc creierul într-un ritm accelerat

peste
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Conserva de ton e “toppingul” preferat al tuturor salatelor

Alimentele care îți îmbătrânesc creierul. Uită de siluetă pentru câteva clipe și gândește-te și la modul în care îți afectează creierul alimentele pe care le consumi.

Alimentele care îți îmbătrânesc creierul înainte de vreme:

1. Tofu
Controversele legate de soia continuă în urma unui studiu publicat în revista Dementia and Geriatric Cognitive Disorders, care a identificat o legătură între consumul ridicat de tofu (de mai mult de 9 ori pe săptămână) și un risc crescut de probleme cognitive și pierderi de memorie.

2. Sodiul
Toată lumea știe că un nivel crescut de sodiu duce la hipertensiune și boli cardiovasculare. Un studiu canadian a scos la iveală că excesul de sodiu din organism afectează și abilitățile cognitive. Stuudiul a fost publicat în revista medicală Neurobiology of Aging.

3. Grăsimile trans
Pe lângă faptul că sunt dușmanii inimii, grăsimile trans pot distruge și creierul. Un studiu publicat în revista PLoS One a arătat că un consum crescut de grăsimi trans duce la probleme de memorie.

4. Tonul
Este o masă ușoară și plină de proteine, însă poate afecta memoria. Potrivit unui studiu apărut în revista Integrative Medicine, persoanele care mănâncă acest tip de pește de mai mult de trei ori pe săptămână riscă să se confrunte cu disfuncții cognitive. De vină, este conținutul de mercur.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel