Sari la conținut

Alimentele cu cel mai puternic efec imunomodulator. Nutriționist: ”Perioada ideală de start a imunizării este septembrie”

Imunomodulatoare naturale. Odihna, mișcarea în aer liber zilnică, evitarea situațiilor de stres major, hidratarea și alimentația echilibrată potențată de alimente naturale sunt cunoscute pentru virtuțile lor în stimularea sistemului imunitar.

Toate au un preț accesibil. ”Perioada ideală, de start a imunizării, este luna septembrie, pentru că natura ne pune la dispoziție nenumărate fructe și legume proaspete, din care ne putem lua surplusul de vitamine și antioxidanți necesari”, explică nutriționistul Wasim Nazer.

Natura oferă organismului uman toate elementele pentru a se menține sănătos

De ce am alege alimentele naturale pentru a da o mână de ajutor sistemului imunitar?

”Natura ne oferă, în fiecare sezon, alimentele necesare organismului, astfel că, în timp ce vara găsim foarte multe fructe bogate în vitamina A, licopen etc, care ne protejează pielea de soarele puternic. Iarna, găsim multe fructe bogate în vitamina C, necesare imunității. Iar toamna găsim alimente necesare pregătirii organismului pentru sezonul rece.”

Ceaiul verde: are în compoziție L-Teanina (aminoacid care, printre alte beneficii, crește rezistența organismului la viruși) și flavonoide (substanțe antioxidante) în concentrații mari” explică nutriționistul. De asemenea, nu uita să iei din piață și un borcan cu miere de albine.
”Mierea: ajută la prevenirea și tratarea inflamațiilor și protejează gâtul de microbi. Mierea are proprietați antioxidante și antifungice. Cea mai valoroasă, pentru întărirea imunității este mierea de hrișcă”, a continuat Wasim Nazer.

Consumă corect măceșele

Deși de multe ori asociem fructele, plantele și legumele minune cu destinații îndepărtate, trebuie să ne aducem aminte și de bogățiile locale. Când ați cules ultima oară măceșe?
Măceșele: toate subspeciile sunt foarte concentrate in vitamina C, dar cele subalpine și soiul alpin excelează în această privință. Pentru a păstra vitamina C, este important să nu fierbeți fructele, ci să turnați apă fierbinte peste fructele sparte și să le lăsați la infuzat” a subliniat nutriționistul.

Nu uita să pui ghimbirul pe lista de cumpărături!

Ghimbirul: este unul dintre cele mai cunoscute condimente. Sunt binecunoscute proprietățile antivirale și antibacteriene ale radăcinii de ghimbir. ”În caz de răceli, infecții respiratorii, gripă, ceaiul de ghimbir te pune repede pe picioare. Ceaiul ajută și în caz de greață. De asemenea, tinctura de ghimbir este utilă în durerile de gât. Ghimbirul stimulează digestia și curață organismul de toxine. Consumul de ghimbir activează forțele de apărare ale organismului și îmbunătațește memoria” recomandă Wasim Nazer.

Așadar, aceste alimente ar trebui consumate nu numai în perioada sezonului rece, ci introduse în dieta noastra pe tot parcursul anului. O alimentație corectă ne poate scăpa de foarte multe probleme de sănătate. De aceea trebuie să nu ținem diete pe timp scurt, ci să ne schimbăm complet stilul de viață și să căutăm alimente de calitate, care ajută organismul să facă față microorganismelor (și nu numai). Nu trebuie să uităm că un aspect foarte important este să avem un program echilibrat de odihnă, muncă și sport.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel