Sari la conținut

Delicii din cămară. Conopidă murată în saramură: cea mai simplă rețetă

Conopida murata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Conopida murata

Conopidă murată în saramură. Pentru zilele friguroase de iarnă care se apropie, puteți prepara o rețetă simplă de conopidă murată, pentru care nu se folosește oțet.

Opțional, în această rețetă, se pot adauga în borcane și alte legume, precum sfecla roșie sau ceapa.

Fermentarea legumelor în saramură presupune dezvoltarea unor bacterii care se hrănesc cu zahărul din alimente. Acest proces produce substanțe care întăresc imunitatea și sprijină microflora intestinală. Conopida reduce și inflamația din organism și protejează împotriva cancerului.

Conopidă murată, beneficii pentru sănătate

Pe lnângă faptul că e doar un deliciu în bucătărie, conopida murată are numeroase beneficii pentru sănătate. Această murătură furnizează probiotice care ajută la menținerea florei intestinale sănătoase, stimulează sistemul imunitar și favorizează digestia.

Medicii o recomandă în perioadele cu probleme digestive sau în perioada tratamentului cu antibiotice.

De asemenea, conopida murată este bogată în vitamina C, vitamina K și antioxidanți, contribuind la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative și la menținerea sănătății oaselor.

conopida murata
Sursa foto: dreamstime.com

Conopidă murată în saramură. Rețetă

Ingrediente:

Pentru această garnitură aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Conopidă
  • Morcov
  • Usturoi
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Sare neiodată

Mod de realizare

  1. Într-o oală mare, se pune apă la încălzit, suficientă cât să umple toate borcanele. La fiecare litru de apă se pune o lingură de sare neiodată.
  2. Conopida se curăță și se spală bine, apoi se rupe în buchețele mici.
  3. Buchețele de conopidă se pun în borcane, se adaugă morcov rondele, boabe de piper și căței.
  4. Nu uita de usturoi și de foile de dafin.
  5. La final se toarnă apa cu sare, apoi se capsează capacele.
  6. Conopida murată va fi gata în maxim 2 săptămâni, mult mai repede ca alte murături.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel