duminică, ianuarie 23, 2022

Ulcerul gastric este o afecțiune care se manifestă în urma dezvoltării unor răni la nivelul mucoasei gastrice. În prezent, aproximativ 10% din populația lumii suferă de această afecțiune, care în majoritatea cazurilor este cauzată de o infecție bacteriană. Deși acestea pot fi tratate cu ajutorul antibioticelor, un aliment miraculos luptă eficient împotriva ulcerului gastric și durerilor de stomac.

Te-ar mai interesa: Informații de ultimă oră de la Ministerul Sănătăți...

Majoritatea cazurilor de ulcer gastric sunt provocate de o infecție bacteriană. Astfel, afecțiunea nu este cauzată de excesul de acid gastric, ci de o cauză care se poate elimina dacă este depistată în timp util. Iată ce aliment este recomandat pentru a trata ulcerul gastric, benefic și pentru ameliorarea durerilor de stomac.

Alimentul care luptă împotriva ulcerului gastric

Mihaela Bilic, nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie care este legătura dintre infecțiile bacteriene și ulcerul gastric, precum și alimentul care este eficient în tratarea afecțiunii.

Broccoli pentru durerile de stomac

În 2005 Barry Marshall și John Warren au primit premiul Nobel pentru descoperirea relației dintre Helicobacter pilori și bolile de stomac. 3/4 dintre ulcerele de stomac și aproape toate ulcerele de intestin se datorează unei infecții cu o bacterie, nicidecum acidității gastrice cum se credea în trecut.

Te-ar mai interesa: Situația se înrăutățește peste noapte! Ce se va în...

Nimeni nu a crezut că la un pH=2, așa cum avem în stomac, vreo formă de viață ar putea supraviețui. Ei bine, Helicobacter pilori nu doar că trăiește, dar mai face și stricăciuni! Bacteria aderă la mucoasa gastrica și fragilizează bariera protectoare a peretelui intestinal. Rezultatul: sucul gastric acid erodează treptat celulele submucoase și ulcerul e instalat.

Interesant este că mai mult de jumătate din populația globului are prezent Helicobacter pilori în stomac, însă doar unul din cinci purtători va dezvolta mici leziuni inflamatorii de tip ulcer. Vestea bună este că tratamentul antibiotic distruge bacteria agresoare și pune capăt tulburărilor digestive. Vestea și mai bună e că în curând antibioticele ar putea fi înlocuite de un extract concentrat din broccoli.

Te-ar mai interesa: Anunțul inedit transmis de șeful Pfizer! Ce se va ...

Sulforafanul este substanța capabilă să blocheze enzimele care îi permit bacteriei Helicobacter pilori să neutralizeze aciditatea gastrica și să se fixeze de mucoasa stomacului. Așa că broccoli nu este doar leguma numărul unu în protecția anticancer, ci și un “dușman de moarte” pentru bacteriile cauzatoare de ulcer”, scrie Mihaela Bilic pe Instagram.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private