Sari la conținut

Alimentul care ne ajută să scăpăm de 30 de kilograme în șase luni, mâncând. Medic: „S-a observat la ecografie acest aspect. Putem să slăbim cu stomacul plin”

Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Invitată în cadrul unei emisiuni tv, cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre alimentul ideal care te scapă de surplusul de kilograme și în plus, este extrem de nutritiv: ciorba.

“Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, spune dr. Mihaela Bilic.

Dieta pe bază de ciorbă

Mihaela Bilic recomandă dieta pe bază de ciorbă, în cadrul careia se poate slăbi 30 de kilograme în doar şase luni.

Numită şi „dieta omului sărac”, aceasta poate fi o soluţie pentru cei care vor să scape de câteva zeci de kilograme, fără să se înfometeze.

„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit, pentru că are multă apă. Stomacul nu ştie să numere calorii, este impresionat doar de volum.

Din cauza aceasta, când băgăm în stomac trei polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiţei, orez, cartof).

Dr. Mihaela Bilic: „Cantitatea de substanţă uscată dintr-o ciorbă niciodată nu depăşeşte dimensiunea unei palme”

Cantitatea de substanţă uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depăşească dimensiunea unei palme.

Carnea, legumele, făinoasele încap într-o palmă. Când vorbim de o porţie pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme”, a spus dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist.

O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porţie. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de două ori mai mult decât felul doi de mâncare. E paradoxul ciorbei.

„-a observat la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriţie”.

Dr. Mihaela Bilic: „Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”

Eu zic că slăbeşti, în şase luni de zile, eu cred că slăbeşti, nu ştiu, poate 30 de kilograme.

Înainte să vă duceţi să faceţi facila operaţie de tăiere de intestine, faceţi această experienţă voi pentru voi”, a explicat dr. Mihaela Bilic.

„Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, promite dr. Mihaela Bilic, potrivit stirileprotv.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel