duminică, iunie 26, 2022

Alimentul care poate fi mâncat după expirare. Un aliment foarte consumat de români poate fi consumat încă trei săptămâni după data de expirare. Un renumit medic nutriționist asigură populația că nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate.

Alimentul care se poate consuma și după expirare

Este vorba despre iaurt, un produs pe care aproape toți îl mâncăm. Știm că pe paharul cu iaurtul este scrisă data de expirare și puțini sunt cei care aruncă produsul dacă acesta a expirat.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

În felul acesta se face risipă, iar produsul este bun pentru consum pentru încă trei săptămâni, recomandă producătorii, a scris dr. Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook .

Singura condiție este ca iaurtul să nu fi fost deschis înainte și păstrat așa.

Bilic: ”Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat!!

„Încurajăm toate întreprinderile din sectorul alimentar să urmeze cele mai bune practici WRAP/FSA/DEFRA și să identifice locurile în care produsele, în special produsele lactate, pot avea o dată limită de consum majorată și să facă această schimbare ori de câte ori este posibil.

Această inițiativă arată ce oportunitate fantastică avem pentru a opri risipa inutilă de alimente”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic, duminică, pe pagina de Facebook.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...


COOP va introduce data recomandată pentru iaurturi marcă proprie

COOP va introduce data recomandată pentru iaurturi marcă proprie din mai și va avea întreaga gamă modificată până în octombrie 2022.

Retailerul britanic COOP renunță la termenul de garanție prezent pe iaurturile marcă proprie, în încercarea de a reduce risipa alimentară.

Testele arată că iaurtul este sigur pentru consum încă 3 săptămâni după data de expirare
42.000 tone de iaurt în valoare de 100 milioane de lire (127,6 milioane dolari) sunt aruncate anual în gospodariile din Marea Britanie datorită expirării termenului tipărit pe ambalaj, potrivit Antena 3.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

În prima fază firma britanică va înlocui formularea ”expiră la…” cu recomandarea ”a se consuma înainte de…”.

Alarmant! 50% dintre iaurturi sunt aruncate cu ambalajul intact

Compania a afirmat că 6 milioane de oameni din Marea Britanie consumă un iaurt în fiecare zi, iar cercetările de la WRAP au arătat că 50% dintre iaurturi sunt aruncate cu ambalajul intact, motivul fiind, în 70% din cazuri, eticheta cu dată limită depășită.

Nick Cornwell, șeful departamentului tehnic alimentar la COOP, a declarat că “iaurtul poate fi consumat în siguranță dacă este păstrat nedeschis în frigider”.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

“Iaurtul poate fi consumat în siguranță dacă este păstrat nedeschis în frigider, așa că am făcut trecerea de la „data limită de consum” la „recomandat a se consuma înainte de” pentru a ajuta la reducerea risipei de alimente.

Aciditatea iaurtului asigură o conservare naturală și vrem să încurajăm cumpărătorii să-și folosească simțurile cu privire la calitatea iaurtului lor, chiar dacă acesta a depășit termenul maxim”.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

Beneficiul din iaurtul expirat: efect probiotic accentuat

  • Conform unor teste, iaurtul este sigur pentru consum încă 3 săptămâni după data de expirare, principala modificare care apare ține de gust (va fi mai acrișor). Se obține și un efect probiotic accentuat, un iaurt fermentat conține mai multe colonii de lactobacili benefice pentru sănătate.

Mihaela Bilic, medic nutriționist, spune că iaurtul este super-alimentul pe care trebuie să îl consumi în dietă. Te ajută să topești kilogramele repede, iar slăbitul este aproape dublu dacă alegi să ții cont de acest aspect.

Super-alimentul pe care trebuie să îl consumi în dietă. „Cu iaurt se slăbește cel mai mult/repede/bine/tare

Nu mai e niciun dubiu, când mănânci puțin slăbești! Dar dacă respectivul “puțin” conține produse lactate, slăbitul este aproape dublu.

Dovada o face studiul Zemel realizat pe 3 grupuri de pacienți obezi care au urmat un regim hipocaloric timp de 24 săptămâni. Aceștia au consumat zilnic 500 calorii, însă diferența dintre diete o făcea aportul de calciu:

  • 500mg calciu pentru primul grup
  • 1300mg calciu provenit din suplimente pentru al doilea grup
  • 1300mg calciu provenit din produse lactate pentru al treilea gru

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private