sâmbătă, mai 28, 2022

Nu mai mâncați acest fruct, pe stomacul gol! Este recomandarea unui medic pentru toți cei care fac această greșeală. „Nu este deloc indicat ca pe stomacul gol să fie consumate alimente bogate în carbohidrați simpli și cu conținut scăzut de fibre.”

Nu mai mâncați acest fruct, pe stomacul gol! Medic: Corpul crește în mod natural zahărul din sânge

Există voci care avertizează asupra efectelor secundare ale consumului unui fruc consumat de mulți, dacă sunt mâncate pe stomacul gol. Din grabă sau din plăcere, mulți dintre noi consumăm acest fruct pe stomacul gol. Medicii nu recomandă, ei spun că este hrănitor, dar pe stomacul gol, la prima oră, nu este o idee grozavă.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești dar nu reușești? Medic nutriționi...

Vorbim despre banane. Ele sunt un aliment-minune, fiind un fruct hrănitor, delicios și mai ales accesibil.

„Bananele sunt foarte bogate în potasiu, unul dintre electroliții esențiali pentru funcțiile corpului, cum ar fi echilibrul pH-ului, echilibrul apei în corp, tensiunea arterială, digestia și chiar contracția musculară”, spune dieteticianul Jannifer Maeng.

Nu mai mâncați acest fruct, pe stomacul gol! Corpul va produce mai multă insulină

Mâncatul unei banane pe stomacul gol, la prima oră, nu este o idee grozavă, potrivit lui Maeng.

„Corpul crește în mod natural zahărul din sânge dimineața și, dacă nu sunteți diabetic, corpul va produce mai multă insulină pentru a vă echilibra glicemia”, explică ea.

Te-ar mai interesa: Mit dezmințit: suplimentele de vitamina D nu previ...

„Din acest motiv, nu este deloc indicat ca pe stomacul gol să fie consumate alimente bogate în carbohidrați simpli și cu conținut scăzut de fibre, cum ar fi bananele”, adaugă ea.

Bananele au și un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric.

Cel mai bun mod de a consuma banane

Cel mai bine ar fi să le combinăm cu alte alimente și să le consumăm la momentul potrivit pentru a evita un efect nedorit de oboseală. Se spune că o banană mâncată seara ne poate ajuta să dormim mai bine.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

„Fibrele, proteinele și grăsimile pot ajuta la încetinirea absorbției zahărului în organims, prevenind creșteri ale zahărului din sânge”, explică Maeng.

„Uneori, corpul poate produce prea multă insulină în urma unei mese bogate în carbohidrați, ceea ce face ca glicemia să scadă prea mult. Această reacție poate duce la o poftă mai mare de zahăr, pe măsură ce corpul încearcă să readucă glicemia la un nivel sigur”, conchide specialistul.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

Prin urmare, spune ea, data viitoare când vreți să mâncați banane dimineața, ar fi bine să le asociați cu unt de arahide sau să le amestecați în smoothie-uri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private