Din cuprinsul articolului
Alimentul care scade semnificativ riscul de cancer. La nivel global, numărul pacienților tineri diagnosticați cu cancer a crescut cu 50% în ultimii 30 de ani. Potrivit datelor Cancer Research UK, 54% din toate cancerele intestinale ar putea fi prevenite printr-un stil de viață mai sănătos. În acest context, Recomandările profesorului Stebbing vin pe fondul unei epidemii globale de cancer intestinal în rândul persoanelor sub 50 de ani.
Alimentul banal care poate reduce considerabil riscul de cancer

Un aliment banal poate reduce considerabil riscul de cancer, potrivit medicului oncolog Justin Stebbing. Acesta le recomandă oamenilor să nu ezite să-l consume zilnic pentru rezultate pe termen îndelungat.
Profesorul oncolog susține că lactatele conțin în mod natural bacterii care luptă împotriva cancerului de colon cu până la 20%.
„În calitate de oncolog, mulți oameni m-au întrebat cum poate fi redus riscul de cancer”, a spus el, într-un nou raport pe acest subiect. „Dovezile sugerează că un consum regulat de iaurt poate avea un efect protector împotriva anumitor forme agresive de cancer [intestinal]”, spune medicul.
Cu toate acestea, nu toate iaurturile oferă aceleași beneficii, a avertizat el.
„Diferitele procese de fermentație pot duce la niveluri diferite de bacterii benefice, așa că ar fi bine să căutați iaurturi cu culturi vii”, a spus profesorul Stebbing.
El a adăugat că tipurile simple, neîndulcite și pline de grăsimi tind să fie mai bogate în proteine de umplere și mai scăzute în zahăr, precum și în aditivi.
Sfatul profesorului Stebbing urmează cercetărilor impresionante publicate luna trecută, care au descoperit că cei care au consumat cel puțin două porții de iaurt pe săptămână în decurs de trei decenii au o șansă cu o cincime mai mică de a face un anumit tip de cancer intestinal.
Experții cred că bifidobacteria găsită în mod natural în iaurt are un efect anticancerigen, lucrând pentru a opri formarea tumorilor, deși mecanismul exact nu este pe deplin înțeles.
Iaurtul poate avea, de asemenea, un efect antiinflamator asupra mucoasei intestinale, ceea ce reduce și mai mult riscul de cancer.
Cercetătorii de la Harvard, care au implicat peste 130.000 de persoane, au identificat o legătură între produsele lactate și protecția împotriva cancerului intestinal.
Cât de benefic este laptele?

Cercetările britanice publicate în ianuarie au descoperit că mărirea consumului zilnic de lapte cu doar un pahar pe zi ar putea reduce semnificativ probabilitatea de a dezvolta cancer intestinal.
Cercetătorii au colectat date de la peste 542.000 de femei și au descoperit că cele care consumau echivalentul unui pahar mare de lapte pe zi aveau un risc de îmbolnăvire cu 17% mai mic.
„Calciul poate ajuta la protejarea împotriva cancerului prin legarea de substanțe potențial dăunătoare din intestin și prin promovarea morții celulelor anormale”, a explicat profesorul Stebbing, potrivit dailymail.co.uk.