Sari la conținut

Alimentul ce trebuie consumat zilnic. Dr. Bilic: Accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Dr. Mihaela Bilic, despre viroze

Nu este prima oară când celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic oferă sfaturi prețioase pentru sănătate. De această dată, ea a vorbit despre un aliment ce trebuie consumat zilnic. Oferă beneficii nenumărate corpului.

Alimentul ce trebuie consumat zilnic. Dr. Bilic: accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale

Conform medicului Mihaelei Bilic, mulți dintre noi apelăm la fructele oleaginoase exotice, precum fistic, migdale sau alune, iar nucile sunt lăsate deoparte.

Nucile conțin antioxidanți necesari organismului și îl ajută să funcționeze corect. Previn bolile neurodegenerative și îmbătrânirea precoce. Un aspect important înainte de consumarea nucilor este ca ele să fie proaspete, nu uscate sau râncezite.

De ce trebuie să le adaugi în dieta ta zilnică?

Pentru că nucile au grăsimi concentrate în structura lor, ceea ce ajută organismul în procesele sale. Cu toate că au multe calorii, ele ajută la înlăturarea oboselii și crește performanțele fizice sau intelectuale.

Dr. Bilic: ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale


„Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul! (…)

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă.”, a scris medicul Mihaela Bilic pe Facebook.

De ce să consumi nuci? Dr. Bilic: Conțin antioxidanți necesari organismului

Mihaela Bilic recomanda consumul unui un de miez de nucă zilnic pentru a accelera metabolismul și a scăpa de oboseală.

„Nu așteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți o cură de minerale și iod, accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.”, a mai adăugat nutriționistul.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: