luni, august 15, 2022

Creierul – bijuteria organismului uman- cum îl supranumește neurochirurgul Vlad Ciurea, pentru a funcționa optim are nevoie de hrană de calitate și de odihnă.

Potrivit marelui profesor neurochirug există o grupă de cinci alimente care ne ajută să ne menținem creierul într-o formă maximă, alimente din care ne extragem necesarul de vitamine.

Creierul are nevoie, aşadar, de grăsimi bune, de proteine de calitate, dar şi de un anumit condiment, cum ar fi usturoiul, pe care îl folosim adesea în bucătărie, fără să ştim, de cele mai multe ori, că ne pune „bijuteria” în funcţiune.

Te-ar mai interesa: Ce este interzis să faci pe 15 August! Se spune că...

”Cele cinci vitamine pentru creier:

– Vitamina A (morcov)

– Vitamina C (citrice)

– Vitamina K (legumele verzi, care ne ajută să avem tonicitatea vaselor)

– Vitamina D (gălbenuș de ou)

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Ele ne apără de demență și Alzheimer”

– Vitamina E (nuci, spanac, avocado, semințe, alune – împiedică formarea de plăci care blochează stimulul nervos și ne apără de demență și Alzheimer)”, a scris neurochirurgul Vlad Ciurea, pe contul său de Facebook.

”Cele cinci vitamine contribuie la formarea transmisiei nervoase. Degeaba neuronii mei sunt buni, dacă transmisia nervoasă este proastă”, a subliniat acesta.

Te-ar mai interesa: Viața unei zodii se schimbă radical. Astrolog: Mar...

Băutura consumată de prof. dr. Vlad Ciurea de două ori pe zi: „Face bine la creier, dar nu trebuie exces”

Prof. dr. Vlad Ciurea a povestit despre rutina sa zilnică, cum își începe ziua și ce face ca lucrurile să meargă bine și să nu se streseze.

”În general, la ora 22:00 sunt în pat și citesc. Recomand ca lucrurile să înceapă de dimineață bine.

Eu fac tot posibilul să mă trezesc la 5:30, pentru a avea timp să le fac pe toate. Să iau și micul-dejun. Și să nu mă stresez că am uitat câte ceva”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, medic neurochirug.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci porumb fiert. Este o minun...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private