duminică, septembrie 19, 2021

Alimentul gustos, care poate înlocui o masă. De ce este bine să-l consumi în orice anotimp? Despre banane s-au scris multe, fiindcă este un aliment sănătos și sățios. Banana nu este o gustare, este o masă

în sine. Undă verde iubitorilor de banane

Iată care sunt importantele beneficii ale bananelor și care sunt cele mai importante afecțiuni care pot fi combătute cu banane. Mai ales dacă ești un iubitor de banane, este bine să știi aceste lucruri.

Anemia. Bananele sunt bogate în potasiu, îmbunătățesc circulația și previn anemia.

Inflamațiile. Vitamina B6 regăsită în banane combate inflamațile articulare, stimulează producția de celule albe, previne diabetul de tip 2 și susține funcțiile sistemului nervos.

Bananele previn pierderile de calciu și îi facilitează absorbția.

Sunt

o sursă de energie! Mâncați 2 banane înainte de antrenament și veți avea randament maxim.

Previn cancerul renal! Bananele combat formarea pietrelor la rinichi, revin cancerul renal, dar și degenerescența maculară.

Bananele sunt bune și pentru digestie, fiindcă au multe fibre și reglează activitatea intestinală.

Bananele reglează nivelul de zahăr din sânge, sunt un veritabil calmant natural și dau o stare de bună dispoziție. Sunt o gustare sigură pentru diabetici, dar mare atenție la gradul de coacere al bananei, evitați-le pe cele foarte coapte, au răspuns glicemic mare.

Potasiul

din banane îmbunătățește funcția cerebrală și abilitățile cognitive, vă ajută să vă mențineți tensiunea arterială în limite normale, iar riscul de accident vascular cerebral se micșorează. Bananele sunt considerate fructe ”liniștitoare”, grație conținutului de vitamina B6 care ajută la păstrarea unei stări de bine.

Truc: Tăiați o banană în felii, congelați-le, iar după ce au înghețat, puneți-le la blender, cu o mână de fructe de pădure. Veți obține cea mai bună și sănătoasă înghețată a verii!

Ultimele stiri